Bingöl'de "Annelere destek, PKK'ya lanet" yürüyüşü düzenlendi

Bingöl'de "Annelere destek, PKK'ya lanet" yürüyüşü düzenlendi

Bingöl'de vatandaşlar, dağa kaçırılan çocukları için HDP Diyarbakır İl Binası önünde oturma eylemi yapan annelere destek, PKK'ye lanet yürüyüşü düzenledi

Çocuklarının, PKK tarafından kandırılarak dağa kaçırıldığı gerekçesiyle HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde oturma eylemi yapan ailelere destekler devam ediyor.

Bingöl'de Genç Caddesi Saat Kulesi önünde bir araya gelen vatandaşlar, "PKK'ye lanet, Diyarbakır annelerine destek" yürüyüşü düzenledi.

Sık sık tekbir getiren vatandaşlar, "Kahrolsun PKK" sloganları attı. BİŞHAK Derneği organizasyonunda yapılan "Annelere destek, PKK'ya lanet" yürüyüşüne STK'lar ve vatandaşlar destek verdi.

Burada grup adına açıklama yapan BİŞHAK Derneği Başkanı Naim Tan, "Son günlerde yaşanan terör olaylarını kınamak, şehitlerimize sahip çıkmak, Diyarbakır'da evlatları PKK terör örgütü tarafından zorla dağa götürülen annelere destek sunmak üzere toplanmış bulunmaktayız." dedi.

"PKK, binlerce sivil, savunmasız vatandaşımızı katletti"

"Bakın 2 gün önce PKK terör örgütü, Diyarbakır Kulp'ta sivil, savunmasız insanlarımızı hedef alarak şehit etmiştir." diyen Tan, "Bu insanlarımız Kürt kökenli ve tek amaçları çalışarak ekmeğini kazanmaktı. Dağlarımızda yaptığınız katliamların izleri hala mevcuttur. Bu yaptığınız katliamlar gösteriyor ki, siz Kürt de değilsiniz, Müslüman da değilsiniz. Siz hainsiniz, kalleşsiniz, alçaksınız. Siz birilerinin ellerini yakmamak için kullandığı maşadan ibaretsiniz. Geçmişi katliamlarla dolu olan hain, alçak PKK terör örgütüne bir kez daha vatansever insanların diyarı Bingöl'den sesleniyoruz: 'Yeter' diyoruz, 'Edi bese' diyoruz, 'Hın bes' diyoruz, 'Bizim için, bizim adımıza öldürmeyin' diyoruz." ifadelerini kullandı.

 Tan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Değerli Bingöl halkı; İnsanlarınızı katleden bu PKK'nin da, işbirlikçisi HDP'nin de Kürt'leri savunmak gibi bir dertleri Yok. Bunlar yıllarca en büyük zararı biz bölge halkına verdiler. Ekmeğimizi elimizden aldılar, gelen hizmetleri engellediler, çocuklarımızı zorla dağa götürdüler, sivil savunmasız insanlarımızı katlettiler. PKK bunları yaparken HDP de sessiz kalıp PKK'ye destek vermiştir, vermeye de devam etmektedir. Şimdi de kalkmış PKK de, HDP de 'Biz Kürt'leri savunuyoruz' diyorlar. Ey hain, alçak PKK terör örgütü ve işbirlikçisi HDP; Kürt kürdü öldürür mü? Çocuğunu zorla dağa götürür mü? Ekmeğini elinden zorla alır mı? Gelen hizmetleri engeller mi? Bu olaylar gösteriyor ki PKK de HDP de Kürt'leri kullanıyor ve onlar üzerinden siyaset yapıyor."

"Herkesi bu kutlu mücadeleyi veren annelere destek vermeye davet ediyoruz"

Diyarbakır'da evlatları zorla dağa götürülen annelerin HDP İl binası önünde eylem yaptıklarını hatırlatan Tan, "Bu anneler HDP'ye seslenerek, 'Getirin evlatlarımızı, sizin evlatlarınız özel okullarda okurken, bizim evlatlarımızı dağa gönderip öldürtüyorsunuz. Siz Kürt de, Müslüman da değilsiniz'  diyerek feryat figan ediyorlar. Evlatlarını PKK'nin ellerinden kurtarmaya çalışan annelere Bingöl'den selam yolluyoruz. Kendilerini canı gönülden destekliyoruz. Herkesi bu kutlu mücadeleyi veren annelere destek vermeye davet ediyoruz. Bakın günlerdir bu aileler çocuklarını HDP'den istiyorlar. Çocuklarımızı getirin diyorlar. Peki, HDP'den bir ses çıkıyor mu? HDP bu Annelere destek veriyor mu? Hayır. Tam tersi HDP bu annelere hakaret ediyor, sataşıyor. Annelerin çocuklarını dağa gönderen HDP İl başkanlıkları, PKK'nin şehir irtibat büroları gibi çalışıyor. Eğer HDP bu iddiaları yalanlıyorsa çıksın ya 'PKK, terör örgütü' desin, ya da PKK ile arasına mesafe koysun, PKK'ye karşı çıksın. HDP bunu yapamıyorsa kusura bakmasınlar, bizim nazarımızda onların dağdaki örgüt mensupları ile hiç bir farkı yoktur." diye konuştu.

"Huzurumuzu, kardeşliğimizi bozmaya çalışanlara destek vermeyelim"

Tan, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Değerli Bingöl halkı her zaman olduğu gibi bugün buraya gelerek huzurumuza, barışımıza ve kardeşliğimize sahip çıktınız. Allah sizlerden razı olsun. Bingöl huzur ve kardeşlik şehridir. Huzurumuzu, kardeşliğimizi bozmaya çalışanlara destek vermeyelim, fırsat vermeyelim. Bu vesileler ile Çanakkale'den günümüze kadar vatan, bayrak ve kutsal değerlerimiz için canlarını feda eden bütün şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz. Gazilerimize acil şifalar diliyoruz. Mitingimize katılan ve destek veren saygıdeğer Bingöl halkımıza, sivil toplum örgütlerimize teşekkür ediyoruz. Sağ olunuz, var olunuz, Allah hepinizden razı olsun."

Yürüyüş programına, Belediye Başkanı Erdal Arıkan, İl Müftüsü Muharrem Genç, İl Emniyet Müdürü Metin Akay, Korucular ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Genel Başkanı Ziya Sözen, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Program, Bingöl İl Müftüsü Muharrem Genç tarafından yapılan dua ile sona erdi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.