Bingöl'de Bin Şifa Bingöl Bal Festivali değerlendirme toplantısı

Bingöl'de Bin Şifa Bingöl Bal Festivali değerlendirme toplantısı

Bingöl'de 4-6 Ekim tarihlerinde yapılması planlanan "Bin Şifa Bingöl Bal Festivali" 18-20 Ekim olarak değiştirildi. Programın değerlendirme toplantıları kapsamında Vali Yardımcısı Yusuf Gemici, Bingöl'de Oda ve STK başkanlarıyla bir araya geldi.

Belediye Kültür Merkezi'nde yapılan toplantıya, Vali Yusuf Gemici, Belediye Başkan Yardımcı Ahmet Altunhan, Bingöl Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Solmaz, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kasım Barman, Fırat Kalkınma Ajansı Bingöl Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü İsa Telimen, Oda başkanları ve STK Temsilcileri katıldı.

Toplantıda kısa bir konuşma yapan İl Kültür ve Turizm Müdürü Kasım Barman, "Bin Şifa Bingöl Bal Festivali" ile ilgili katılımcıları bilgilendirerek, 4-6 Ekim 2019 tarihlerinde yapılması planlanan Bal Festivalinin tarihinin değiştiğini belirterek, 18-20 Ekim tarihlerinde yapılacağını söyledi.

Toplantıya katılan katılımcılara hitap eden Vali Yusuf Gemici, Bin Şifa Bingöl Bal Festivalinin Bingöl ilinin, turistik açıdan tanıtımının yapılması, Bingöl balına yönelik ulusal ve uluslararası çapta farkındalığının oluşturulması amacıyla düzenleneceğini söyledi.

Vali Gemici, şunları söyledi: "Bingöl şehrinin sahip olduğu doğal ve kültürel zenginliklerinin ön planda tutulduğu ayrıca şehrin bal üretiminin ve ürünlerinin tanıtımının yapılması, şehrin gelişmesini sağlayacaktır. Bu da şehrin arıcılık alanda markalaşması için bir fırsattır. Şehir olarak, el ele verip böyle bir etkinliği gerçekleştirmek istiyoruz." dedi.

"Şenliğin bilimsel boyutunu üstlenmiş olacağız"

Bingöl Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Solmaz ise 'Bin Şifa Bingöl Bal Festivali'nin çok boyutlu olacağını belirterek, Bingöl Üniversitesi olarak, festival programı içerisinde uluslararası bir kongre düzenleyeceklerini söyledi.

Solmaz, 'Bin Şifa Bingöl Bal Festivali'nde ilk olarak akla gelen sadece bal da olsa burada bütün arı ürünlerini kastettiklerini belirterek, "Arı ürünlerinin yanı sıra diğer bütün gıda ürünleri, takviye ürünleri, kozmetik ürünler olsun çok boyutlu olarak bakıyoruz. Şenliğin bilimsel boyutunu üstlenmiş olacağız. Türkiye'de yurt dışından da alanında en iyilerini buraya davet edip hem kendi bilgilerinden yararlanmaya çalışacağız, hem de Bingöl'ü tanıtmış olacağız. Bingöl Üniversitesi olarak bilimsel açıdan doyurucu bir program hazırlıyoruz." ifadelerini kullandı.

Program, Bingöl'de 18-20 Ekim tarihlerinde yapılacak olan 'Bin Şifa Bingöl Bal Festivali' hakkında Oda ve STK başkanlarının, görüşlerini aktarmasıyla sona erdi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.