Bingöl'de Corona virüsü seferberliği

Bingöl'de Corona virüsü seferberliği

Bingöl Belediyesi, Coron avirüs tedbirleri kapsamında gece-gündüz dezenfekte ve sterilizasyon çalışmalarını sürdürüyor. Vatandaşların yoğun olarak kullandığı alanlar titizlikle temizleniyor.

Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, Corona (Covid-19) virüsünün yayılmasını önlemeye yönelik yapılan çalışmalara dair açıklamalarda bulundu.

Tedbirler kapsamında Veteriner İşleri Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan ekiplerle il genelinde dezenfekte çalışmalarının devam ettiğini belirten Başkan Arıkan, vatandaşların yoğun olarak kullandığı alanlara öncelik verildiğini belirtti.

Bu kapsamda, toplu taşıma araçları, camiler, ticari taksiler, kamu kurum ve kuruluşları ile kamuya açık alanların dezenfekte edildiğini kaydeden Arıkan, "İlimizin sağlığı ve huzuru için halkın yoğun olarak kullandığı alanlarda dezenfeksiyon çalışmalarına ağırlık veriyoruz. Uzman ekibimizle dezenfekte ve sterilizasyon çalışmalarını yürütürken, Temizlik İşleri Müdürlüğümüzce oluşturulan ekiple cadde ve sokaklarımızı temizliyor, BİSKİ Müdürlüğümüz ekipleriyle de içme suyu depolarımızın temizlik ve klorlama işlemlerini gerçekleştiriyoruz." dedi.

Dezenfekte çalışmalarının günlük planlı bir şekilde yürütüleceğini kaydeden Arıkan, "Bu bağlamda günlük olarak riskler ortadan kalkıncaya kadar işlemler devam edecektir. Yağışların kesilmesiyle birlikte tüm park ve bahçeler ile çocuk oyun alanlarında dezenfekte çalışmalarımıza start vereceğiz." ifadelerini kullandı.

"Denetimler sıkılaştırıldı"

İçişleri Bakanlığı genelgesi kapsamında faaliyetleri geçici olarak durdurulan işletmelere yönelik denetimlerin sıkılaştırıldığını kaydeden Arıkan, "Zabıta ekiplerimiz, geçici bir şekilde faaliyetleri durdurulan kahvehane, kıraathane, kafeterya, oyun salonları başta olmak üzere genelgede yer alan tüm alanlara yönelik denetimler devam ediyor. Koordineli bir şekilde çalışan ekiplerimiz, saha denetimlerinin yanı sıra vatandaşlarımızdan gelen her ihbarı dikkate alarak çalışmalarını sürdürüyor. Yine marketlerde fahiş fiyat denetimleri ile fırınlar başta olmak üzere üretim sektöründe faaliyet gösteren işletmelerde hijyen denetimleri sürdürülüyor." diye konuştu.

"Hep birlikte kurallara uyalım"

Corona virüs tedbirleri kapsamında bakanlıklarca alınan tedbirlere tüm vatandaşların uyması gerektiğini kaydeden Arıkan, şunları söyledi:

"Gerek Sağlık Bakanlığımız gerekse İçişleri Bakanlığımızca alınan tedbir ve önlemlere her bir vatandaşımızın titizlikle riayet etmesi gerekiyor. Sağlığımızı ve sevdiklerimizi korumak için Sağlık Bakanlığımızca açıklanan tedbirleri harfiyen yerine getirmeli, zaruri haller dışında dışarı çıkmaktan kaçınmalıyız. Milletimiz bu süreci de tedbirli bir şekilde atlatacaktır inşallah. Bizlere düşen önlem almak, alınan karar ve tedbirlere uymaktır."

İLKHA


Bingöl'de Corona virüsü seferberliği

Bingöl'de Corona virüsü seferberliği

Bingöl'de Corona virüsü seferberliği

Bingöl'de Corona virüsü seferberliği

Bingöl'de Corona virüsü seferberliği

Bingöl'de Corona virüsü seferberliği

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.