Bingöl’de din istismarı ile mücadele toplantısı

Bingöl’de din istismarı ile mücadele toplantısı

​Bingöl’de İl Müftülüğü tarafından, "Din İstismarı İle Mücadele" etmek ve bu konuda toplumu Kur’an ve sünnete dayalı sahih dinî bilgilerle aydınlatmak amacıyla toplantı yapıldı.

Bingöl Üniversitesi üniversite öğrencilerine yönelik, "Din İstismarı ile Mücadele" etmek ve bu konuda toplumu Kur’an ve sünnete dayalı sahih dinî bilgi ile aydınlatmak amacıyla İl Müftülüğü tarafından panel düzenlendi.  

Bingöl Üniversitesi Rektörlük Eski Salonunda üniversite öğrencilerine yönelik düzenlenen program Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Program, Kur’an-ı Kerim tilaveti ardından, program Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan, 15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili sinevizyon gösterimiyle devam etti.

Sinevizyon gösterisinin ardından bir konuşma yapan İl Müftüsü Mecit Can, "Öncelikle programa büyük bir teveccüh gösteren sevgili öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Milletimizin dinimiz ile ilgili sağlıklı bilgi edinme noktasında Başkanlığımız sorumluluğunu yerine getirmek amacıyla ülkemizin 81 vilayetinde 'Din İstismarı' ile ilgili bilgilendirme toplantıları başlattı. İlimizde de öncelikle siz değerli öğrencilerimizden başlamak suretiyle bilgilendirme toplantılarımızı başlattık, programımızın hayırlara vesile olmasını temenni ediyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum." dedi.

Daha sonra Diyanet İşleri Başkanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Haydar Bekiroğlu, din istismarı konusunun, İslam ümmetinin birlik ve beraberliğini tehdit eden ciddi bir güvenlik meselesine dönüştüğüne dikkat çekti.

Bekiroğlu, "Bugün, bizler için önemli olan bir konu için buradayız. Din alanı duygularımız, kalbimizle inancımızla ilgili bir boyut taşımaktadır. Bir tarafta akıl ve mantığımıza diğer tarafta gönlümüze ve duygularımıza hitap eder. İslam dini bizlere, temel fıkhı hüküm alanları dışında fikir ve teori geliştirme imkanı sağlamıştır. İnsanların farklı görüş geliştirilmesi için müsaade edilen alanı bir istismar malzemesi olarak kullanan, rant ve çıkar devşirme, insanları din üzerinden köleleştirme ve robotlaştırma gibi istismar alanları oluşturan örgütler ortaya çıkmıştır. Şehadet ve Cihat kavramları bu tip örgütlerin ifadelerde geçen fiillerdir." dedi.

"Şehadet kavramını başka boyuta çekmek suretiyle bir gencin heyecanına hitap ederek 'sen üzerine bombaları bağla git patlat Hz. Peygamber seni bekliyor' demek bir din istismarıdır." diyen Bekiroğlu, "O genci motive eden şey, İslam’ın cihat ve şehadet kavramlarının istismar edilmesinden doğmuştur. Cihat kavramı ile ilgili iki farklı gaye var bunlardan birincisi cihadın sadece kalemle tefekkürle sınırlı olduğunu söyleyerek her zaman asimile edilebilen ezilen ve ezilince ses çıkarmayan bir Müslüman toplum oluşturmak. İkinci gaye, Hz. Muhammed (sav) kılıçla İslam’ı yaydığı şeklinde bir algı oluşturarak Avrupa’daki gençlere 'bunlar hiçbir şeyden anlamaz tek anladıkları şey kılıçla kafa koparmaktır' algısı oluşturmaktır. Cihat ve Şehadet kavramlarının farklı gayelerde anlatılması İslam dinini yıkmak ve karalamak için kurgulanmıştı." şeklinde konuştu.

Toplantı, soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.

İLKHA







Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.