Bingöl’de Kadir Gecesi vatandaşların yoğun katılımıyla ihya edildi

Bingöl’de Kadir Gecesi vatandaşların yoğun katılımıyla ihya edildi

Kur’an-ı Kerim’in indirilmeye başlandığı bin aydan hayırlı olan Kadir Gecesi Bingöl’de ihya edildi.

Bingöl’de, Kur’an-ı Kerim’in indirilmeye başlandığı ve bin aydan daha hayırlı olarak kabul edilen Kadir Gecesi’nde camiler, halkın gösterdiği yoğun katılımla dolup taştı.

Kadir Gecesi için camilere akın eden Bingöllüler, İslam âleminin içinde bulunduğu sıkıntılardan kurtulması için ellerini duaya açtı. Halkın yoğun katılımıyla ihya edilen Kadir Gecesi'nde, geceyi ibadetle geçirmek isteyenler için camilerin sabaha kadar açık tutulacağı belirtildi.

Kur'an-ı Kerim’in indirilmeye başlandığı, bin aydan hayırlı olan Kadir Gecesi Bingöl’de ihya edildi. Yatsı namazına bir süre kala Ulu Camii’nde bir araya gelen vatandaşlar için Kur’an-ı Kerim ve Mevlid-i şerif okundu.

İl müftüsü Muharrem Genç’in yaptığı uzun ve etkili duayla, duygulu anların yaşandığı Kadir Gecesi programı, yatsı ve teravih namazlarının eda edilmesiyle sona erdi.

Bingöl merkez, ilçeler ve köylerde dâhil olmak üzere, Kadir Gecesi programları düzenlendi. Camilere akın eden halk, okunan Kur’an-ı Kerim ve Mevlidi Şerif’i dinleyerek,  İslam ümmeti için yapılan dualara eşlik etti.

“Rabbimiz Ümmeti Muhammed’in üzerindeki sıkıntıları gidersin inşallah”

Her yaştan insanın yoğun ilgi gösterdiği Kadir Gecesi programının ardından konuşan Bingöl İl Müftüsü Muharrem Genç, Kadir Gecesi programlarının, Bingöl merkez başta olmak üzere, ilçeler ve köylerde halkın yoğun katılımıyla ihya edildiğini dile getirdi.

Müftü Genç, şunları söyledi: “Kadir Gecesi'nde camilerimiz, genç, yaşlı, kadın ve çocuklarla dolup taştı. Ramazan ayını huzur ve mutluluk içinde uğurlarken, inşallah hakkını vermişizdir. Cenab-ı Allah Kadir Gecesi ve Ramazan ayının hakkını vermeyi bizlere nasip etsin. Rabbim önümüzdeki Ramazanlara da hayırlısıyla ulaştırsın. Cenab-ı Allah bizleri af eylesin, Ümmeti Muhammed’in üzerindeki sıkıntıları bertaraf eylesin. Rabbim birlik ve bütünlüğümüzü muhafaza eylesin, nice Ramazan ve Kadir gecelerine ulaşmayı nasip eylesin.”

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.