Bingöl'de karla mücadele ekiplerinin zorlu mesaisi

Bingöl'de karla mücadele ekiplerinin zorlu mesaisi

Bingöl'de kış mevsiminin gelmesiyle harekete geçen karla mücadele ekipleri, gece-gündüz demeden yolların ulaşıma açılması için çalışıyor.

Kar yağışının ardından şehirlerarası yolda karayolları; köy yollarında İl Özel İdaresi ve kent merkezinde ise belediye bağlı karla mücadele ekipleri mesai gözetmeksizin aralıksız bir şekilde çalışıyor.

Karayolları 84. Şube Şefliğine bağlı bağlı karla mücadele ekipleri, kış mevsimi boyunca şehirlerarası yolda geceli, gündüzlü kar yağışının kapattığı yolları açmak için aralıksız çalışmalarını sürdürüyor. 

"Vatandaşın yollarda daha rahat seyahat etmesi için aralıksız çalışıyoruz"

Karayolları 84. Şube Şefliğine bağlı karla mücadele ekibi içinde yer alan Mahmut Zoroğlu, günlerdir süren kar yağışı nedeniyle geceli, gündüzlü çalıştıklarını belirterek, vatandaşın yollarda daha rahat seyahat etmesi için aralıksız çalıştıklarını söyledi.

Zoroğlu, "Bazen günlerce evimize gidemiyoruz. Gördüğün gibi kahvaltımızı akşam saatlerinde yapıyoruz. Yemek olarak tost, ekmek, peynir ve hazır ne bulursak atıştırıyoruz. Kış mevsimidir, yollarda kalanlara yardım ediyoruz. Yolda kimseyi bırakmadan herkese elimizi uzatıyoruz. Kış mevsiminde işimiz kapalı yolları açıp, ulaşımı sağlamaktır. Herkes bilsin ki gece, gündüz çalışıyoruz halkın daha da rahat etmesi için. İşimize bir hile karıştırmadan dürüst olarak çalışıyoruz." dedi.

Kış mevsiminde yollara çıkan sürücülere de seslenen Zoroğlu, kesinlikle hiç kimsenin yanına zincir, takoz ve gerekli malzemeyi almadan yola çıkmaması gerektiğini vurgulayarak, "Kar ve tipinin olduğu zamanlarda yola çıkılmaması özelikle de çocuklu ailelerin bu havalarda çıkmaması gerekiyor. Aile kar nedeniyle yolda kalınca çok zor oluyor." ifadelerini kullandı.

"Kış mevsiminde yola tedbirsiz çıkılmaması gerekiyor"

Karayollarında şantiye teknikeri olarak karla mücadele ekipleri arasında yer alan Salih Torak da son kaç gündür yoğun bir kar yağışı olduğundan, ulaşımda bir sıkıntı yaşanmaması için aralıksız çalıştıklarını söyledi.

Torak, "Karla mücadele ekipleri olarak yollarda sorun yaşanmaması için aralıksız çalışıyoruz.  Özelikle yollarda en büyük sorun ve sıkıntının sürücülerin zincirsiz ve tedbirsiz çıkmalarıdır. Bu kış mevsiminde yollara çıkanların, kış lastiği takmaları, zincir, takoz ve benzeri malzemeleri yanlarında taşımaları gerekir. Yolda en çok kalanların ortak özelliği, kış mevsimine uygun olarak hareket etmemeleridir. Kar nedeniyle yolda kalanlara yardım edip, onları çıkarıyoruz. Kış boyunca yollardayız, karla mücadele ediyoruz." diye konuştu.

"7-24 aralıksız çalışıyoruz"

7-24 Aralıksız çalıştıklarını ifade eden Torak, "Karayolları 84. Şube Şefliğine bağlı olarak, Bingöl-Elazığ, Muş, Erzurum ve Diyarbakır bağlantılı yollarda belli mesafeler aralığında vatandaşların daha rahat seyahat etmeleri için aralıksız çalışıyoruz. Başta şube müdürümüz olmak üzere tüm arkadaşlarımız öz verili bir şekilde çalışıyorlar. Allah hepsinden razı olsun." şeklinde konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.