Bingöl’de karla mücadeleye 2 buçuk milyon TL harcandı

Bingöl’de karla mücadeleye 2 buçuk milyon TL harcandı

Son yılların en şiddetli kış mevsiminin yaşandığı Bingöl’de, kar nedeniyle kapanan yollarda yapılan çalışmalar kapsamında 2,5 milyon TL harcama yapıldı.

Karla mücadele çalışmaları hakkında İLKHA muhabirine açıklamalarda bulunan Bingöl İl Özel İdaresi Yol Ulaşım Hizmetleri Müdürü Erhan Kayaokay, son yılların en şiddetli kışının yaşandığı Bingöl’de Aralık ve Ocak aylarında karla mücadele kapsamında 2 buçuk milyon TL harcama yapıldığını belirtti.

Kayaokay, bu yılın Aralık ve Ocak aylarında Bingöl İl Özel İdaresi Yol Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğüne bağlı karla mücadele ekiplerinin,  21 bin 350 bin kilometrelik köy yollarında karla mücadele çalışmasını yürüterek temizlediğini ifade etti.

Bingöl’de bu yıl kar yağışının en yoğun olduğu illerin başında geldiğini dile getiren Kayaokay, "Vatandaşlarımızın mağdur olmaması için 11 ekip, 18 greyder, 6 paletli dozer, 19 kepçe, 2 kar savurma, 3 kar küreme iş makineleriyle kar temizleme çalışmalarını sürdürüyoruz. İl Özel İdaresi Yol Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğüne bağlı karla mücadele ekiplerimiz, bin 464 köy yolunun, 21 bin 350 bin kilometrelik yolda karla mücadele çalışmasını yürüterek temizledik. Buralar olağan üstü bir yol. Araçlarımız büyük ve fazla yakıt yakıyorlar.  Dolayısıyla bu yılın Aralık ve Ocak aylarında karla mücadele çalışmalarında 2,5 milyon TL harcama yaptık." şeklinde konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.