Bingöl'de Kentsel Dönüşüm Projesinde önemli bir aşamaya gelindi

Bingöl'de Kentsel Dönüşüm Projesinde önemli bir aşamaya gelindi

Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, Kültür Mahallesi’nde uygulanacak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim projesine dair önemli açıklamalarda bulundu.

Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi’nin hayata geçirilmesi için hak sahiplerinin muvafakat vermesi gerektiğini belirterek, “Projemizin hayata geçirilmesi noktasında ilk aşamayı gerçekleştiriyoruz. Muvafakatname süreci ne kadar hızlı tamamlanırsa projemiz de o denli hızlı ilerleyecektir.” dedi.

Kentin en büyük sorunlarından biri olan kentsel dönüşüm projesinde önemli bir noktaya geldiklerini vurgulayan Başkan Arıkan, projenin ilk aşaması olan muvafakatname sürecinin başladığını belirtti.

Hak sahipleri imzaları atıyor

Bingöl Belediyesi Kültür Merkezi’nde Kentsel Dönüşüm Ofisi oluşturulduğunu kaydeden Arıkan, şunları söyledi: “Hak sahiplerine gerekli duyurularımızı yaptık. Ofisimize uğrayan hak sahipleri, uzman personelimizce etraflıca bilgilendirilerek, muvafakatname evrakları hazırlanıyor. Bu sürecin sağlıklı ve hızlı bir şekilde ilerlemesi için tüm hak sahiplerinin görevli personele yardımcı olması ve biran evvel muvafakat vermesi gerekiyor.”

Bakanlığa devredilecek

Muvafakatname sürecinin tamamlanmasının ardından gerekli işlemlerin yapılması için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın devreye gireceğini vurgulayan Başkan Arıkan, “Bakanlığımız gerekli işlemleri tamamladıktan sonra Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’na (TOKİ) devredecek. TOKİ, proje ve ihale sürecini hızlı bir şekilde tamamlayarak, hak sahiplerimiz için yaklaşık 920 konut inşa edecek.” diye konuştu.

Muvafakatname çağrısı

Hak sahiplerine muvafakatname çağrısı yapan Başkan Arıkan, şunları söyledi:

 “İlimizin en büyük sorunları arasında yer alan kentsel dönüşüm projesinin çözümü noktasında ilk adımı atıyoruz. Seçim döneminde hak sahiplerimize bir söz verdik ve Elhamdülillah harcadığımız emeğin, enerjinin karşılığını alıyoruz. Şimdi hak sahipleri ile el ele omuz omuza vererek projemizi yürüteceğiz ve inşallah nihai sonuca erişeceğiz. Tüm hak sahiplerinin ivedilikle muvafakat vermesini bekliyorum. Bu süreci en kısa sürede tamamlayarak projemizin diğer aşamalarına geçmeyi umut ediyorum. İlimiz için elzem olan projedeki sorunların giderilmesi noktasında bizlerden desteğini esirgemeyen Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum ve ekibine sonsuz teşekkür ediyorum. Projenin tüm detaylarına vakıf olarak yoğun bir şekilde emek harcayan, mağduriyetlerin giderilmesi noktasında bizlere sonsuz olanak ve destek sağlayan Genel Başkan Yardımcımız Sayın Cevdet Yılmaz, Milletvekilimiz Sayın Feyzi Berdibek ve Valimiz Sayın Kadir Ekinci’ye ve sabırla bekleyerek bizlerden desteklerini esirgemeyen tüm hak sahiplerine teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

İLKHA


Bingöl'de Kentsel Dönüşüm Projesinde önemli bir aşamaya gelindi

Bingöl'de Kentsel Dönüşüm Projesinde önemli bir aşamaya gelindi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler