Bingöl’de Kur'an-ı Kerim'i ve ezanı güzel okuma yarışması yapıldı

Bingöl’de Kur'an-ı Kerim'i ve ezanı güzel okuma yarışması yapıldı

Bingöl’de Anadolu İmam Hatip Liseleri arası "Kur'an-ı Kerim'i ve Ezanı güzel okuma" yarışması düzenlendi.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ve Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Anadolu İmam Hatip Liseleri arası "Genç Sada Kur’an-ı Kerim'i ve Ezanı Güzel Okuma Yarışması"  yapıldı.

Merkez Hacılar Camiinde düzenlenen ve 5 imam hatip lisesinin yarışmacı olarak katıldığı etkinliğe, İl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mehmet Emin Çakan, Ticaret İl Müdürü Abdulvahap Tanık, Kredi ve Yurtlar Müdürü Ahmet Hasanoğlu, Kültür Turizm Müdürü Kasım Barman, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Yıldırım, Şube Müdürü Mehmet Arslan, okul müdürleri, öğrenciler ve veliler katıldı.

"Toplumların içinde bulunduğu zilletten çıkaracak olan Kur’an’dır"

Yarışma öncesi kısa bir konuşma yapan Engin, "Bugün burada güzel kardeşlerimiz Kur’an-ı Kerim’i en güzel şekilde okuyarak, Kur’an'ı bir kez daha sevdirmenin, bir kez daha okumaya bizleri teşvik etmenin gayreti içinde bulundular." dedi.

Engin, "Kendilerine bir kez daha teşekkür ediyorum. Bu güzel yoldan hiç ayrılmasınlar ve hep ailelerine, çevrelerine, toplumlarına bu güzelliklerle örnek olsunlar. Son dönemde toplumların içinde bulunduğu bu zilletten çıkaracak olan Kur’an-ı Kerim’i genç nesillere sevdirmenin yolu da bu olacaktır. Bu anlamda bu genç kardeşlerime teşekkür ediyorum. Onları yalnız bırakmayan, onların yetişmesinde emeği geçen ailelerine, kardeşlerine, onları en güzel yetiştiren öğretmenlerine, okul yöneticilerine hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Allah bizleri bu yoldan uzak tutmasın. Bizi sürekli Kur’an yolunda, Kur’an ahlakıyla işleyenlerden eylesin." şeklinde konuştu.

Anadolu İmam Hatip Liseleri arası Genç Sadâ Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması'nda Merkez Anadolu İmam Hatip öğrencisi Hamza Börçün birinci, Karlıova Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Yavuz Aydar ikinci, Genç Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Mücahit Kalabalık ise üçüncü oldu.

Genç Sadâ Ezan’ı Güzel Okuma Yarışması'nda Solhan Anadolu İmam Hatip öğrencisi Halis Açan birinci, Karlıova Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Muhsin Ünal ikinci, Genç Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Furkan Andiç Ünal ise üçüncü oldu. Hafızlık yarışmasında ise Genç Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Veysel Barut birinci oldu.

Dereceye giren öğrencilere İl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin ve protokol tarafından plaket, katılım belgesi ve çeşitli hediyeler verildi.

İLKHA





























Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.