Bingöl'de milyonluk projeler için imzalar atıldı

Bingöl'de milyonluk projeler için imzalar atıldı

Fırat Kalkınma Ajansı'nın Güdümlü Proje Desteği ve Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında Bingöl'de kabul edilen 7,2 milyon TL tutarındaki 2 proje için sözleşme imzalandı.

Bingöl Valisi Kadir Ekinci başkanlığında gerçekleşen imza törenine, Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Abdulvahap Yoğunlu ve Bingöl İl Milli Eğitim Müdürü Rahmi Güney katıldı.

FKA Genel Sekreteri Abdulvahap Yoğunlu, onaylanan iki projenin toplam bütçesinin yaklaşık 7,2 milyon TL tutarında olduğunu aktardı.

"Bingöl Organize Sanayi Bölgesi Altyapısının Güçlendirilmesi" projesi ile "Bingöl Tasarım ve Beceri Atölyeleri" projelerinin sözleşme imza töreni Bingöl Valiliği'nde gerçekleşti.

Projeler hakkında konuşan Vali Kadir Ekinci, FKA'nın Güdümlü Proje Desteği kapsamında desteklenen Bingöl Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyeti Kurulunun başvuru sahibi olduğu "Bingöl Organize Sanayi Bölgesi Altyapısının Güçlendirilmesi" projesi ile Bingöl OSB'nin doğalgaz altyapısına kavuşturulması ve Bölgenin altyapısının güçlendirilmesinin amaçlandığını, OSB'nin doğalgaz altyapısına kavuşması ile firmaların diğer alternatif enerji kaynaklarına göre düşük maliyetli olan doğalgazı üretim süreçlerinde kullanabileceklerini, böylece hem OSB'ye yeni yatırımların çekilmesinin daha kolaylaşacağını hem de mevcut firmaların rekabet edebilirliklerinin de artacağını belirtti.

Vali Ekinci, eski adı SODES olan, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bünyesinde yeniden şekillendirilen Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında dezavantajlı grupların beşeri sermayesini güçlendirmek ve toplumsal bütünleşme sürecine destek olmak amacıyla onaylanan ve Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün başvuru sahibi olduğu "Bingöl Tasarım ve Beceri Atölyeleri" projesiyle eğitim alanına çok önemli bir katkı sağlanacağını, proje ile temel eğitim kademesinde eğitim gören öğrencilerin, ortaöğretim kademesine geçmeden önce sosyal, kültürel, sanatsal, sportif ve bilişim-teknoloji alanlarından en az birinde bir hobisinin olmasının amaçlandığını belirtti.

FKA Genel Sekreteri Abdulvahap Yoğunlu da onaylanan iki projenin toplam bütçesinin yaklaşık 7,2 milyon TL tutarında olduğunu, projelerin Bingöl'ün gerek sanayi altyapısına ve gerekse ajans olarak çok değer verilen insan kaynağının geliştirilmesine önemli katkılar sunacağını ifade etti.

Yoğunlu, "2020 yılında illerimizi, ajans olarak belirlediğimiz hedeflere ulaştıracak, bölge insanımızın refahına katkı sunacak proje geliştirme faaliyetlerine devam edeceğiz. Her iki projenin ilimize ve bölgemize hayırlı olmasını dilerim." şeklinde konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler