Bingöl’de öğrencilerden farkındalık için çevre temizliği

Bingöl’de öğrencilerden farkındalık için çevre temizliği

Millî Eğitim Bakanlığınca yürütülen “Hami Projesi” kapsamında Bingöl Belediyesi, Hürriyet Koleji ve Selahaddin Eyyubi Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, “Temiz Çevre, Temiz Bingöl” sloganıyla çarşı merkezinde çevreyi temizleyerek farkındalık oluş

Millî Eğitim Bakanlığının (MEB) 78 ilde 3 bine yakın özel okul ve kamu okulunu eşleştirerek, “sosyal etkinlik”, “akademik başarı” ve “Ar-Ge” konularında ortak çalışmalar yürütülmesi amacıyla başlattığı “Hami Projesi” kapsamında Bingöl’de çevre temizliği etkinliği düzenlendi.

Bingöl Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü personeli ile Hürriyet Koleji ve Selahaddin Eyyubi Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden 60 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen etkinlik kapsamında çarşı merkezinde çevre temizliği yapıldı.

“Hedefimiz ilk 3’e girmek”

Etkinlik sonrası açıklama yapan Bingöl Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Sait Alas, çevre ve doğaya yönelik yapılan etkinlikleri önemsediklerini belirtti.

Alas, “Milli Eğitim Bakanlığınca yürütülen Hami Projesi kapsamında iki okuldan yaklaşık 60 öğrencimizle birlikte Beşyol mevkiinden Genç Caddesi’ne kadar çevre temizlik ve farkındalık etkinliği düzenledik. Ellerinde çöp poşetleri olan öğrencilerimiz, etrafta toplayacak çöp bulamadı. Bingöl Belediyesi olarak temizlik noktasında planlı ve kararlı bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İlimiz, temizlik noktasında Türkiye genelinde ilk 10’da yer alıyor. Bingöl Belediyesi olarak hedefimiz ilk 3’te yer almaktır. Bu hedefe yalnız başımıza ulaşamayız, genel itibariyle çevreye duyarlı olan vatandaşlarımızın biraz daha hassas davranmasını, çevreyi kirletenlere müsaade etmemelerini bekliyoruz. Belediye-toplum ele ele verirken, hem çevremizi daha temiz tutarız, hem de geleceğimiz olan çocuklarımıza çok daha temiz bir şehir bırakmış oluruz. Bu hususta kamuoyu oluşturmak, toplumda farkındalık oluşturmak için gerçekleştirilen bu tarz etkinlikleri sonuna kadar destekliyoruz.” diye konuştu.

Topluma temiz bir çevre mesajı vermek ve öğrencilere çevre bilinci aşılamak amacıyla etkinlik düzenlendiğini vurgulayan Bingöl Hürriyet Koleji Kurucu Müdürü Nizamettin Etdöğer, “2 okulumuzdan 60 öğrencinin katılımıyla çevre temizlik etkinliği düzenlendik. Yaklaşık 3 kilometrelik alanda çevre temizliği yaptık. Bu etkinlikle hem topluma temiz bir çevre mesajı vermek istedik hem de öğrencilerimize çevre bilincini aşıladık. Bu şekilde farkındalık oluşturduk. Çevreye yönelik etkinliklerimiz devam edecek.” ifadelerini kullandı.

Selahaddin Eyyubi Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdür Baş Yardımcısı Orhan Ömerli ise “Öğrencilerimiz ve belediye ekiplerimizle bugün temizlik etkinliği düzenledik. Öğrencilerimiz toplumda bir farkındalık oluşturmak için bu temizliği yaptı. Benzer çalışmalarımız proje kapsamında devam edecek.” şeklinde konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.