Bingöl'de sanık polis keşif alanına silahıyla gelince ortalık karıştı

Bingöl'de sanık polis keşif alanına silahıyla gelince ortalık karıştı

Bingöl’ün Genç ilçesinde 1999 yılında terörist diye katledilen Mehmet ve Yılmaz Eliveren davası ile ilgili mahkeme heyeti olay yerinde keşif yaptı. Sanıklardan Bülent G. Adlı polisin olay yerine silahıyla gelmesi, vatandaşların sert tepkisine neden oldu.

Bingöl’ün Genç ilçesinde PKK’lı oldukları iddiasıyla 17 Nisan 1999’da öldürülen ve yürütülen soruşturma sonucunda sivil oldukları ortaya çıkan Mehmet ve Yılmaz Eliveren’in öldürülmesi olayında, o dönemde görevli olan Genç İlçe Emniyet Amiri A.K., komiserler B.G., A.K.Ç. ile  polis memurları M.A. ve  M.Y., ‘Tasarlayarak adam öldürme’, ‘Tehdit’, ‘Kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği’ suçlarından yargılanmaları sürüyor.

Mahkeme heyeti,  en son duruşmada, cinayet mahallinde keşif yapılmasına dair karar verdi. Dün  Genç ilçesinde yapılan keşfe, maktullerden Yılmaz Eliveren’in babası ve Mehmet’in ağabeyi Ahmet Eliveren, Mehmet’in annesi Hanife Eliveren, Mehmet’in ablası Hanım Koç, maktullerin yakınları ve avukatı Abdullah Alakuş ile sanıklardan Bülent G. Adlı polis  memuru hazır bulundu.

 

Mahkeme heyeti, maktullerin olay akşamı Cumhuriyet Caddesinde bulunan kahveden keşfe başladı. Burada inceleme yaptıktan sonra, aynı caddede bulunan ve maktullerin sigara aldıkları belirtilen büfeye giren heyet, buradan da Yunus Emre İlköğretim Okulu’nun bulunduğu bölgeye geldi.

 

“Sokakta vurup, mezarlığa götürüp çatışma süsü verdiler”

Mahkeme heyetine yaşananları anlatan maktullerden Yılmaz Eliveren’in babası ve Mehmet’in ağabeyi Ahmet Eliveren, oğlu ve ağabeyinin okulun bulunduğu yerde öldürüldüğünü ileri sürdü. Maktullerin burada vurulduktan sonra, mezarlık bölgesine götürüldüğünü belirten Eliveren, “Sokakta kan izleri kalmıştı. Olay, anlattığımız gibi yaşanmıştır. Burada olaya tanık olan 10 kişi var, onları da dinleyebilirsiniz.” dedi.

 

Sanıklardan Bülent G.’nin olay yerine silahlıyla gelmesi vatandaşların tepkisine neden oldu

Sanıklardan Bülent G.’nin olay yerine silahlıyla gelmesi vatandaşları galeyana getirdi. Duruma tepki gösteren vatandaşlar, ‘Katil polisler hesap verecek’ şeklinde slogan atarak Bülent G.’nin üstüne yürümeye çalıştı. Araya giren acılı aile, sanık  Bülent G.’yi korumaya çalıştı. Halkı sakinleştirmeye çalışan acılı aile fertleri, olayın büyümesine engel olduğu görüldü.

Bülent G.’nin keşif alanına silahıyla gelmesine sitem eden Ahmet Eliveren, “İster kamu grevlisi, ister devlet görevlisi olsun, sanık olan biri nasıl olur da keşif alanına silahla gelir. Sanık konumunda olan bir birey, polis de ols,a mahkemeye ve böyle keşiflere silahıyla gelemez.” İfadelerini kullandı.

“Dönemin özel harekatçılarıyla hareket eden sahte ihbarcılar keşfi sabote etmeye çalıştı”

Olay yerinde yeterince güvenlik önlemi alınmadığını vurgulayan Eliveren, “Dönemin özel harekatçılarıyla hareket eden sahte ihbarcılar, keşfi sabote etmeye çalıştı. Biz acımızı içimize atarak, gerginliği yatıştırmaya çalıştık. Ben 3 gün boyunca Genç ilçesinde kaldım. Oğlumu ve ağabeyimi katleden özel harekatçılarla hareket eden muhbirler, sürekli beni takip ediyordu. Biz Eliveren ailesi olarak, tüm sanıklar ve onlara yardım edenlerin, adil bir şekilde yargılanmasını ve hak ettikleri cezayı almalarını istiyoruz.” diye konuştu.  (İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.