Bingöl'de soğuk hava ve kara rağmen Siyer Sınavı'na yoğun ilgi

Bingöl'de soğuk hava ve kara rağmen Siyer Sınavı'na yoğun ilgi

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından düzenlenen Kutlu Doğum Siyer Sınavı soğuk havaya ve kara rağmen Bingöl'de yoğun katılımıyla gerçekleşti.

Peygamber Sevdalıları Platformu, Türkiye genelinde “O'nu Oku, O'nu Yaşa" sloganıyla düzenlediği umre ödüllü Kutlu Doğum Siyer Sınavı Bingöl merkezi Solhan, Genç, Karlıova ilçelerinde de kar ve soğuğa rağmen düzenlendi.

Peygamber Sevdalıları Platformu Bingöl Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen Siyer Sınavı Bingöl ve ilçelerinde saat 10.30'da başladı. Yaklaşık 5 bin kişinin girdiği sınav 2 saat sürdü.

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından "O'nu Oku, O'nu Yaşa" sloganıyla 6'ncısı düzenlenen Siyer Sınavı soğuk hava ve kara rağmen binlerce kişinin katıldığını belirtilen il koordinatörü Erkan Yaman, Siyer Sınavı'ndan asıl amaçlarının, sınavı kazanmak veya kaybetmek olmadığını bilakis sınava giren herkesin kazandığını dile getirdi.

Siyer Sınavı'na her gecen gün katılan kişilerin sayısının arttığını söyleyen Yaman, “Bu yıl yapılan başvuru sayısı geçmiş yıllı ikiye katladı. Geçen yıl Türkiye genelinde 90 bin başvuru yapılırken, bu yıl başvuru sayısı 200 bin civarında oldu. İlimizde geçen yıl 2 bin ile 3 bin arasında bir başvuru olurken, bu yıl tam 5 bin bir başvurumuz var il ve ilçeler olmak üzere. İnşallah bu her yıl katlanarak devam eder.”

Temel amaçlarının Hz Muhammed'in hayatının okunup yaşanması olduğunu ifade eden Yaman, “Peygamber Sevdalıları Platformu 6’ncısı olarak düzenlediği bu yıl ki, Siyer Sınavı'nı 'O'nu Oku, O'nu Yaşa' sloganıyla düzenlendi. Dolayısıyla bizim amacımız Peygamber Efendimizim hayatını okumak ve yaşatmak olacaktır. Yılda bir kerede olsa Efendimizin, hayatının okutulmasını sağlamaktır. Burada ödüllerimizde vardır, ödüllerde bu sınavın başka bir mükafatı, ama asıl amacımız, Peygamber Efendimizin hayatını okumak, okutmak ve idrak ettirmektir.” şeklinde konuştu.

İLKHA





















Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.