Bingöl'de Solaxan Derneği istişare toplantısı yapıldı

Bingöl'de Solaxan Derneği istişare toplantısı yapıldı

2020 yılında aile mensuplarının birlik ve dayanışmasını sağlamak üzere kurulan Solaxan Derneği'nde yapılan istişare toplantısına, Solaxan ailesinin saygın âlimleri ve kanaat önderleri katıldı.

Solhan ilçesinde faaliyet gösteren Solaxan Derneği'nde bugün Solaxan ailesinin saygıdeğer alimleri ve kanaat önderleriyle bir istişare toplantısı gerçekleştirdi.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan istişare toplantısı, Solaxan Derneği Başkan Yardımcısı Nihat Kanat'ın sunumuyla devam etti.

Sunumunda, STK'ların önemine değinen Kanat, bir araya geliş gayelerinin İlahi rıza olduğunu hatırlatarak akrabaları gözetmek ve toplum için faydalı işler yapmanın birlikte hareket etmekle daha anlamlı olacağına işaret etti.

Kanat, konuşmasının ardından Solaxan Derneği'nin faaliyetleri ve yapılacaklar hakkında katılımcılara kısa bir sunumda bulundu.

Sunumunun ardından konuşan ailenin kıymetli alimlerinden Molla Kadri Oluk, sıla-i rahim konusu hakkında ayet ve hadisler ışığında önemli tavsiyelerde bulunarak bir araya gelişlerinin ve dayanışmalarının Allah rızası için olması gerektiğini söyledi.

Oluk, "Dernek vesilesiyle bir araya geldik. Cenab-ı Allah bir araya gelmemizi hayırlara vesile kılsın. Geniş bir aileye sahibiz, amacımız Allah rızası olsun. Akrabalık bağlarının kuvvetlenmesi için birbirimizi ziyaret etmemiz lazım. Varsa aramızdaki küskünlükleri giderip İslami bir yaşantıya göre hayatımızı sürdürmemiz gerekir." diyerek akrabalık ilişkilerinin önemi hakkında tavsiyelerde bulundu.

İstişare toplantısına katılan âlimlerden Molla Mehdin Sevinç de bir araya gelmenin önemine değinerek akrabalık haklarının gözetilmesi, istişarenin önemi gibi konularda katılımcılara hitapta bulundu.

Solaxan Derneği'nde yapılan istişare toplantısına katılan diğer aile büyükleri de tek tek fikirlerini paylaşarak Solaxan ailesi başta olmak üzere; herkesle birlik, beraberlik, dayanışma ve kardeşlik içinde Allah'ın hoşnutluğunu kazanmak için gayret edilmesi gerektiğini ifade etti.

Toplantıda son olarak söz alan Solaxan Derneği Başkanı Mehmet Sönmez istişare toplantısına katılan ailenin mensuplarına tek tek teşekkür ederek, "Derneğimizin bugünlere belli bir gayret ve çabanın ardından geldi. Daha güzel ve faydalı işler yapmak için birlikte hareket etmemiz gerekiyor. Alimlerimiz ve aile büyüklerimizin istişare sonucu alacağı karar bizim için kıymetlidir. Katkısı olan herkesten Allah razı olsun." dedi.

Solaxan Derneği

Eğitim Kültür Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Solaxan-Der), Solaxan ailesi mensuplarının birlik, beraberlik, yardımlaşma ve dayanışmasına katkı sağlamak üzere 2020 yılında kuruldu.

Solaxan-Der, gerek kuruluş süreci ve sonrasında Solaxan ailesi mensuplarının birlik, beraberlik, yardımlaşma ve dayanışmasını sağlamak için aile büyükleri ve alimleri; hane ziyaretleri, hasta ziyareti, resmî kurumlar, siyasi partiler, STK, esnaf ziyareti olmak üzere birçok ziyaretler gerçekleştirdi.

Türkiye'nin birçok bölgesine yayılan Solaxan Aşireti (aile) mensuplarının çoğunluğu Bingöl ili başta olmak üzere Diyarbakır, Muş, Elâzığ ve Malatya illerinde yaşamlarını sürdürüyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler