Bingöl'de Suriye için 3 Tır yardım malzemesi toplandı

Bingöl'de Suriye için 3 Tır yardım malzemesi toplandı

​Suriye'deki savaş nedeniyle Türkiye sınırına göç eden insanlar için Bingöl İHH tarafından toplanan yardım malzemelerini taşıyan 3 Tır, Bingöl'den Suriye'ye doğru yola çıktı.

Suriye'nin İdlib ilinin güney kırsalından bombardıman nedeniyle Türkiye-Suriye sınırındaki bölgelere doğru göç eden siviller için İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (Bingöl İHH) tarafından yardım kampanyası başlatıldı.

Yardım kapsamında toplanan 3 Tır dolusu yardım malzemesinin Suriye'ye gönderilmesi dolayısıyla düzenlenen uğurlama töreninde konuşan Bingöl İHH Başkanı Muhittin Gili, "İHH İnsani Yardım Vakfı olarak krizin başlangıcından bu yana hem Suriye içerisinde yerinden edilen hem de ülke dışına göçen mültecilerin mağduriyetlerini gidermek için gayret gösteriyoruz. Barınma, giyim, eğitim, sağlık, gıda gibi acil ihtiyaçların karşılanması için gerçekleştirilen temel yardımların yanı sıra Suriye içerisinde kurduğumuz yetimhane, su kuyusu, fırın, konteyner kent, aşevi, değirmen, hastane gibi kalıcı eserlerle mağdur Suriyeliler üzerindeki savaşın yıkıcı etkisini hafifletmeye çalışıyoruz" dedi.

"Elmalı köyü bağış konusunda örnek teşkil etti"

Gili, "İdlib acil yardım kampanyası kapsamında Bingöl İHH olarak ocak ayı içerisinde yapmış olduğumuz yardım çalışmalarında gıda, un, giyim, ayakkabı, battaniye, halı, çocuk bezi ve temizlik malzemelerinden oluşan üç tır malzemeyi Suriye'ye gönderdik. Bu çalışmada yardımcı olan ve bağış yapan herkese çok teşekkür ediyorum.  Özellikle bir tır malzemeyi bize bağışlayan merkez Elmalı Köyü sakinlerine diğer köylere örnek teşkil edecek bu güzel çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum." diye konuştu.

"12 briket ev yapılacak"

Bingöl'den 12 briket ev yapımı için destek geldiğini ifade eden Gili, "İHH Ayrıca İdlib'de çadır kentlere alternatif olarak briket ev inşasına başladı. Türkiye kamuoyunda ciddi bir etki uyandıran briket ev projesinde İHH'nın hedefi ilk etapta 10 bin aileyi sıcak yuvaya kavuşturmak. Bu kapsamda Bingöl'den 12 briket ev için sponsor desteği geldi, bunu da İHH aracılığı ile oraya yapacağız. Yardımlarda emeği geçen bütün hayırsever vatandaşlarımıza ve üyelerimize çok teşekkür ediyoruz, Allah razı olsun." şeklinde konuştu.

"Yardıma destek verebilirsiniz"

Gili, Suriye'de 'İdlib'e acil yardım çağrısı' yardım kampanyası'na destek vermek isteyen hayırseverler için iletişim bilgilerini şu şekilde paylaştı: 

"İHH aracılığıyla mazlum Suriyelilere destek olmak isteyen bağışçılar, SURIYE yazıp 3072'ye SMS göndererek 5 TL yardımda bulunabiliyor. Daha fazla bağış yapmak isteyenler ise Bingöl İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (Bingöl İHH), Türkiye Finans Bankası Bingöl Şubesi Hesap No: 2625066-1 IBAN NO: TR42 0020 6001 8702 6250 6600 010536 619 78 62"

İLKHA


Bingöl'de Suriye için 3 Tır yardım malzemesi toplandı

Bingöl'de Suriye için 3 Tır yardım malzemesi toplandı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.