Bingöl'de toplu taşıma araçları dezenfekte edildi

Bingöl'de toplu taşıma araçları dezenfekte edildi

Bingöl Belediyesi tarafından, Corona virüs tedbirleri kapsamında, vatandaşların yoğun olarak kullandığı otobüsler ve yolcu duraklarındaki hijyen çalışmaları sıkılaştırıldı.

Planlı bir şekilde devam edecek olan mücadele kapsamında, içme suyu depoları, parklar ve toplu yaşam alanları da dezenfekte edilecek.

Bingöl Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü, Küresel Corona virüs (Covid-19) salgınına karşı il genelinde hastalıktan korunmaya yönelik hijyen çalışmalarının sıkılaştırıldığını bildirdi.

Çalışmalar kapsamında, ilk olarak şehir içi yolcu taşımacılığı yapan otobüsler ile yolcu duraklarının dezenfekte edildiği belirtilen açıklamada, çocuk parkları, dinlenme alanları, kültürel ve spor tesisleri gibi tüm hizmet noktalarında düzenli olarak temizlik ve dezenfeksiyon çalışmalarının yapılacağı vurgulandı.

Açıklamada, "Tüm dünyayı saran Corona virüsünün etkilerini en aza indirmek için planlı bir şekilde çalışmalar yürütülecek. Vatandaşlarımızın toplu olarak kullandığı alanlar ile toplu yaşam alanlarının daha temiz ve sağlıklı olması için tedbirler alınarak hijyen çalışmaları titizlikle yürütülüyor. İlimizi besleyen tüm içme suyu depolarımız temizlenip dezenfekte ediliyor. Temizlik İşleri Müdürlüğümüz bünyesinde oluşturulan ekipler, gece saatlerinde araç ve yaya trafiğinin yoğun olduğu yol ve caddelerde temizlik çalışmasını sürdürüyor. İlimiz genelinde temizlik çalışmaları ve tüm virüslere karşı dezenfekte çalışmaları sürdürülecektir." denildi.

Corona virüsüne karşı korunmak için bazı önlemler:

Ortak kullanım alanlarının sıklıkla havalandırılması, kişisel hijyen kurallarına dikkat edilmesi gerektiği vurgulanan açıklamada, korunma yolları ve virüs belirtileri hakkında bilgilendirmede bulunuldu.

Korunmak için neler yapılmalıdır?

Akut solunum yolu enfeksiyonlarının bulaşma riskini azaltmaya yönelik öneriler, yeni Corona virüs enfeksiyonu için de geçerlidir.

Öksürme veya hapşırma sırasında ağız ve burun, tek kullanımlık mendille kapatılmalı, mendil yoksa dirseğin iç kısmı kullanılmalıdır. Tokalaşma ve sarılmadan kaçınılmalıdır. Kirli ellerle ağız, burun ve gözlere dokunulmamalıdır.

El hijyenine önem verilmeli

Eller en az 20 saniye boyunca sabun ve suyla yıkanmalı, sabun ve suyun olmadığı durumlarda el antiseptiği kullanılmalıdır. Sınıflar ve iş yerleri başta olmak üzere kapalı alanlar sık sık havalandırılmalıdır. Bağışıklık sistemini güçlendirmek için dengeli ve sağlıklı beslenilmelidir. Gıdalar tüketilmeden önce iyice yıkanmalıdır.

Belirtileri varsa neler yapılmalıdır?

Son 14 gün içerisinde enfeksiyon görülen ülkelerin birinden geldiyseniz cerrahi maske takarak en yakın sağlık kuruluşuna başvurun. Eğer öksürüyorsanız, ateşiniz varsa ve nefes almakta zorlanıyorsanız, cerrahi maske takarak en yakın sağlık kuruluşuna başvurun. Evde izolasyon önerilen bir kişiyle aynı odada bulunduğunuz anlarda maskenizi mutlaka takın.

İLKHA


Bingöl'de toplu taşıma araçları dezenfekte edildi

Bingöl'de toplu taşıma araçları dezenfekte edildi

Bingöl'de toplu taşıma araçları dezenfekte edildi

Bingöl'de toplu taşıma araçları dezenfekte edildi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler