Bingöl'de üstyapı çalışmalarını incelendi

Bingöl'de üstyapı çalışmalarını incelendi

Bingöl'de yapımına başlayan üstyapı çalışmalarını yerinde inceleyen Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, "İhale süreçleri tamamlanan üstyapı ve altyapı çalışmalarına start verdik" dedi.

Belediye Başkanı Arıkan, üstyapı çalışmalarını yerinde inceleyerek ekiplerden bilgi aldı. İlk olarak Kültür Mahallesi Bediüzzaman Said-i Nursi parkı mevkiinde yapılan kaldırım ve yol çalışmasını inceleyen Arıkan, daha sonra Mirzan ve Yeni Mahalle'de devam eden kilitli parke taşı çalışmalarını inceleyerek ekiplerden bilgi aldı.

Burada açıklamalarda bulunan Arıkan, üstyapı hizmetleri kapsamında ilk etapta, 134 bin metrekare asfalt, 75 bin metrekare kilitli parke taşı ve 15 kilometre kaldırımın yatırım programına alındığını söyledi.

Arıkan, "BSK asfalt ve kilitli parke taşı, yol yapım ve onarım işleri ile yağmur suyu, şebeke hatları, kanalizasyon hatlarına ilişkin ihale süreçlerimiz tamamlandı. Doğalgaz, Telekom ve Elektrik kurumunca yapılan çalışmalardan dolayı tahrip olan tüm yollarımızı onaracağız. Eş zamanlı olarak yürütülecek çalışmalar kapsamında mahallelerimizdeki eksiklikler giderilecek. Yine üstyapı hizmetleri kapsamında bazı cadde ve sokaklarımızda bükümlü sıcak asfalt çalışmaları yürütülecek. İmara yeni açılan yollar kilitli parke taşıyla kapanacak, yeni kaldırımlar yapılacak." şeklinde konuştu.

Dar yollar genişletiliyor

Arıkan, Çapakçur Viyadüğünden çarşı istikametine doğru giden dar virajda devam eden genişletme çalışmalarını yerinde inceledi.

Ekiplerden çalışmalara dair bilgi alan Arıkan, burada yaptığı açıklamada, araç sürücüleri ve yayaların zorluk yaşadığı virajın genişletilerek daha kullanışlı hale getirileceğini söyledi.

Arıkan, "Vatandaşlarımızın özellikle dar virajlar ile cadde ve sokaklara ilişkin genişletme ve yeniden düzenleme beklentisi vardı. Özellikle Kültür Kavşağı virajında hem sürücüler zorluk yaşıyordu hem de vatandaşlarımız şehir içi halk otobüsünden inince doğrudan trafiğin ortasında kalıyordu. Buradaki düzensizliği ortadan kaldırarak, trafik ve yaya güvenliği sağlayacağız ve trafik kazalarını minimize edeceğiz. Yine halk otobüsleri için cep yapacağız, böylece buradaki trafiğin daha rahat akmasını sağlayacağız. Yine Kültür kavşağından köy minibüs durağına giden yolu genişleteceğiz. Bunların yanı sıra çarşı merkezi ve bazı mahallelerimizde yol genişletme çalışmalarımız olacak." dedi.

"Viyadük girişleri düzenleniyor"

Çapakçur Viyadüğünün her iki giriş yakasında düzenleme çalışmaları yürütüldüğünü vurgulayan Arıkan, şunları söyledi:

"Çapakçur Viyadüğünün orta refüjünü çiçeklerle süsledik. Bununla beraber köprü girişlerindeki çirkin görüntüleri ortadan kaldırmak, peyzaj çalışmalarıyla daha estetik bir görüntü kazandırmak için çalışmalar yürütüyoruz. Valilik Konağı kısmında kalan 300 metre uzunluğuna sahip alanda düzenleme ve peyzaj çalışmalarımız sürüyor. En kısa zamanda buradaki çalışmalar tamamlanacak. Yine Kültür Kavşağı girişinde şelale çalışmalarına başladık. Tüm bu çalışmalarımızı tamamlayınca Çapakçur Viyadüğü ve çevresini estetik bir görünüme kavuşturacağız."

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler