Bingöl'den İdlib'e insani yardım

Bingöl'den İdlib'e insani yardım

Suriye'de savaş nedeniyle Türkiye sınırına göç eden insanlar için toplanan yardım araçları, Suriye'ye gönderilmek üzere İHH'nın Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'ndeki koordinasyon merkezine doğru yola çıktı.

Suriye'nin İdlib kentinin güney kırsalından, bombardıman nedeniyle Türkiye-Suriye sınırındaki bölgelere doğru göç eden siviller için başlatılan yardım kampanyası devam ediyor.

Bingöl'de Suriye'nin İdlib kenti kırsalındaki ihtiyaç sahipleri için bir TIR insani yardım malzemesi toplandı. İHH Bingöl İnsani Yardım Derneğinin organizasyonuyla toplanan insani yardım malzemeleri, İdlib'e gönderilmek üzere yola çıktı.

Düzenlenen uğurlama töreninde konuşan Bingöl İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (Bingöl İHH) Başkanı Muhittin Gili, krizin başlangıcından bu yana hem Suriye içerisinde hem de ülke dışına göç edenlerin mağduriyetlerini gidermek için gayret gösterdiklerini söyledi.

Gili, "İHH İnsani Yardım Vakfı olarak, krizin başlangıcından bu yana hem Suriye içerisinde yerinden edilen hem de ülke dışına göçen mültecilerin mağduriyetlerini gidermek için gayret gösteriyoruz. Acil, barınma, giyim, eğitim, sağlık, gıda gibi ihtiyaçların karşılanması için gerçekleştirilen temel yardımların yanı sıra Suriye içerisinde kurduğumuz yetimhane, su kuyusu, fırın, konteyner kent, aşevi, değirmen, hastane gibi kalıcı eserlerle mağdur Suriyeliler üzerindeki savaşın yıkıcı etkisini hafifletmeye çalışıyoruz. İdlib acil yardım kampanyası kapsamında Bingöl İHH olarak yardım çalışmalarında gıda, un, su, dayanıklı ekmek ve giyimden oluşan 6'ncı TIR'ımızı Suriye'ye gönderdik. Bu çalışmada yardımcı olan, bağış yapan herkese çok teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

İnsani yardım malzemesi yüklü TIR, yapılan duaların ardından İdlib'e gönderilmek üzere İHH'nın Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'nde bulunan koordinasyon merkezine doğru yola çıktı.

İLKHA


Bingöl'den İdlib'e insani yardım

Bingöl'den İdlib'e insani yardım

Bingöl'den İdlib'e insani yardım

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.