Bingöl’den Suriye’ye 33’üncü insani yardım tırı gönderildi

Bingöl’den Suriye’ye 33’üncü insani yardım tırı gönderildi

Suriye’deki siviller için başlatılan yardım kampanyası kapsamında Bingöl’den toplanan yardımları taşıyan tır yola çıktı.

Bingöl İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsan Yardım Derneği Başkanı Muhittin Gili, yardımların başta İdlib olmak üzere Suriye kırsalındaki diğer ihtiyaç bölgelerine ulaştırılacağını belirtti.

Çalışmalarda emeği geçenlere teşekkür eden Gili, “Kardeşlerimizin sıkıntıları bitene kadar görevimizi yerine getirmeye çalışacağız. Peygamberimizden kardeşimiz açken rahat uyuyamayacağımızı öğrendik. Bu şehir bu konuda yüksek bir bilinç gösteriyor. Yardımlar konusunda Bingöl olarak elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Ülkemizdeki tüm yardımseverler için dua ediyoruz. Şehir halkımız için de ayrıca teşekkür ediyoruz. Allah dünyalarını, ahiretlerini aydınlık etsin. Acılar durmadan yardım çalışmalarımızı biz de bitirmeyeceğiz.” dedi.

Yapılan çalışmalarla Suriye’deki kalıcı yıkımın hafifletilmesi amaçlandığına vurgu yapan Gili, “Bizim dinimiz inanların kardeş olduğunu, inanların sıkıntılarını Müslümanların paylaşması gerektiğini beyan ediyor. Bu amaçla yardımlarımıza devam ediyoruz. Acil, barınma, giyim, eğitim, sağlık, gıda gibi ihtiyaçların karşılanması için gerçekleştirilen temel yardımların yanı sıra Suriye içerisinde kurduğumuz yetimhane, su kuyusu, fırın, konteyner kent, briket evler, aşevi, değirmen, hastane gibi kalıcı eserlerle mağdur Suriyeliler üzerindeki savaşın yıkıcı etkisini hafifletmeye çalışıyoruz. Yardımlarda emeği geçenlere teşekkür ediyoruz, Allah razı olsun.” şeklinde konuştu.


Bingöl’den Suriye’ye 33’üncü insani yardım tırı gönderildi

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.