Bingöllü çiftçiler tarım alanında yenilenen teknolojileri inceledi

Bingöllü çiftçiler tarım alanında yenilenen teknolojileri inceledi

Bingöl Ziraat Odası Başkanlığı'nın organizesiyle Diyarbakır'da düzenlenen TÜYAP Tarım ve Hayvancılık Fuarı'na katılan Bingöllü çiftçiler, tarım alanında yenilenen teknolojileri inceledi.

Fuara katılan Bingöllü çiftçiler, tarım alanında yenilenen ve geliştirilen teknolojileri inceleyerek tarım, hayvancılık, tavukçuluk ve süt endüstrisi hakkında bilgi aldı.

4-8 Nisan 2018 tarihlerinde TÜYAP Diyarbakır Fuar ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilen fuar; TÜYAP, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Diyarbakır Valiliği, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, DTSO ve TZOB ile TARMAKBİR'in iş birliğiyle açıldı.

Fuara Bingöl’den 50 çiftçi ile katılım sağladıklarını açıklayan Bingöl Ziraat Odası Başkanı Mustafa Karaarslan, fuarların tanıtım açısından çiftçilere faydası olduğunu belirtti.

Tarım ile ilgili teknolojik imkânlardan faydalanmak ve çiftçiler için yeni hedefleri belirlemek amacı ile katılım sağladıklarını ifade eden Karaarslan, Oda yöneticileri ve çiftçilerin, tarım makinelerinden bitkisel üretim firmalarına, hayvancılık ekipmanlarından traktör modellerine ve tarım aletlerine kadar geniş ürün yelpazesi ile dikkat çeken fuarda sektör ile ilgili yeni gelişmeleri yakından takip etme ve inceleme fırsatı bulduğuna dikkat çekti.

“Büyüyen ekonominin çiftçiye düşen payının direk çiftçilere yansıması için hükümetimizde ellerinden gelen gayreti sarf ediyor.” diyen Karaarslan,  Bu tür fuar organizasyonlarının da çiftçilerin, gelişen teknolojiyi yakından tanımasına vesile olduğunu söyledi.

Karaarslan, “Fuar sayesinde çiftçilerimiz modern uygulamalar ile tarımsal üretimin nasıl gerçekleştiğini görerek bununla ilgili bilgi sahibi oldu. Bu sayede ilimizde tarımsal alanlara uygun alet ve ekipmanları tespit ettiler.” dedi.

Çiftçileri, tarım ve hayvancılık sektöründeki yenilikleri inceledi

Fuarın, tarım sektöründeki gelişmelerin takip edilmesi acısından faydalı olduğunu anlatan Karaarslan, “Fuara yabancı konuklar, çiftçiler, mekanizasyon ekipmanları, zirai donanımlar, hayvancılık ekipmanları alım satımı yapan kurumların yetkilileri de katıldığı için kaynaşma imkânı oldu. Çiftçilerimiz, tarım ve hayvancılık sektöründeki teknolojik gelişmelerin ve ekipmanları yakından inceleme ve ihtiyaçlarını tespit etme imkânı buldu.” diye konuştu.  

Son teknoloji ürünleri sergilendi

Tarımsal verimliliğin artırılması ve Bingöl’de tarım sektörünün hak ettiği yere gelmesi için çalıştıklarını belirten Karaarslan, “Modern teknolojiyi kullanmanın tarım sektörünün gelişmesi açısından önemli olduğunu düşünüyoruz. Bu nedenle Diyarbakır’da düzenlenen 9'uncu Ortadoğu Tarım Hayvancılık Tavukçuluk ve Süt Endüstrisi Fuarı’na katılmayı gerekli gördük. Fuarda çiftçilerimiz, farklı tarımsal üretim teknikleri, farklı tarım aletleri ve tarımsal mekanizasyon ürünleri, yeni tarım ilaçları ve ilaçlama mekanizmaları, süt ve hayvancılık teçhizatları ve sulama ambalajlama ve seracılık uygulamaları gibi tarımsal üretimle ilgili birçok uygulamayı görme fırsatına kavuştular. Çiftçilerimizin katıldığı bu gezinin hem ilimiz tarımının gelişimine hem de tarım sektöründeki son teknolojilerin uygulanabilirliği açısından faydalı olmasını temenni ediyorum.” dedi.

Fuar gezisine katılan çiftçiler, duydukları memnuniyeti dile getirerek bu tür organizasyonların devam etmesi gerektiğini dile getirdiler.

İLKHA








 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler