Bingöllü sürücüler yol kapattı

Bingöllü sürücüler yol kapattı

Bingöl'ün Karlıova ilçe çıkışı Karlıova -Erzurum Karayolunda iki yıldır çalışması devam eden ve bir türlü bitmeyen yoldan dolayı, Bingöllüler yolu ulaşıma kapatarak eylem yaptı.

BİNGÖL- Karlıova Erzurum Karayolunda bulunan duble yol çalışmasının yaklaşık iki yıldır bitirilmemesine tepki gösteren sürücüler ve vatandaşlar, yolu trafiğe kapatarak eylem yaptı.

 

Yol yapımının taşeron mütahit firması tarafından her seferinde yarıda bırakılarak çalışmasının durdurulmasından dolayı yol tek şerit haline gelerek tehlike oluşturdu. Yolun tehlikeli bir hal aldığını iddia eden vatandaşlar yolu trafiğe kapatarak yetkililerin seslerini duyması eyleme devam etti.

 

 

Yaklaşık iki yıldır süren yol çalışmasından dolayı birçok kazanında olduğu bölgede yolun bitmemesi hem sürücüleri hem tarla sahiplerini çileden çıkardı.

 

 

Yol çalışmasından dolayı onlarca dönümlük arazinin de işgal edildiği Karlıova -Erzurum duble yol çalışması iki yıl içinde bir çok taşeron firma tarafında yapıldıktan sonra yolun yarıda kesilmesi ilçe sakinleri tarafında sürekli tepkiye neden oluyor.

 

Yetkililere seslerini duyurmak isteyen ilçe halkı eylemlerine devam etti. Karlıova Emniyet Müdür Vekili Mustafa Burak Açıl yolun kapatılan bölüme gelerek vatandaşlarla yolun açılması için ikna konuşması yaptı. Trafiğe kapatılan yolda eylem yapan sürücüler ve vatandaşlar yolu trafiğe açacaklarını fakat yol yapım işleminin başlaması durumunda Cuma günü tekrar yolu trafiğe kapatacaklarını ifade ettiler.

 

 

Büyük bir araç kuyruğu oluşan yolda çıkacak herhangi bir olay karşısında Toma ve takviye kuvvetler eylem yerinde bekletiliyor. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.