Binlerce Filistinli Refah Kapısı'nın açılmasını bekliyor

Binlerce Filistinli Refah Kapısı'nın açılmasını bekliyor

Gazze Şeridi'nde 7 binden fazla acil ihtiyaç sahibi Filistinli, Refah Sınır Kapısı'nın açılmasını beklerken binlerce kişi de Gazze'ye dönmeyi umut ediyor.

Darbeci Mısır yönetimi, Gazze'nin dünyaya açılan tek kapısı durumundaki Refah Sınır Kapısı'nı en son 27 Kasım 2020'de 3 günlüğüne istisnai olarak çift yönlü açmıştı.

Gazze'deki İçişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, sınır kapısının 3 günlüğüne açılmasıyla Gazze Şeridi'nden 2 bin 696 kişinin ayrıldığı, 829 kişinin dönüş yaptığı ve Mısır makamlarının 223 kişinin de Gazze'den geçişine izin vermediği belirtilmişti.

Filistin İçişleri ve Ulusal Güvenlik Bakanlığı Sözcüsü İyad el-Bezm, geçtiğimiz pazartesi bakanlığın Refah Kapısı'nın açılması için Mısır yetkililerinden onay beklediğini ancak henüz bir sonucun çıkmadığını duyurmuştu.

Gazze ile Mısır arasındaki Refah Sınır Kapısı, geçtiğimiz yılın Mart ayında yeni tip Coronavirus (Covid-19) salgınına yönelik önlemler kapsamında çift yönlü geçişlere kapatılmıştı. Geçen yıl Mart ayından bu yana sadece söz konusu kapı yalnızca 88 gün o da kısmen açıldı.

Yaklaşık 2 milyondan fazla kişinin yaşadığı Gazze'nin dış dünyaya açılan 7 sınır kapısından Refah hariç 6'sı, siyonist işgal rejiminin kontrolünde bulunuyor. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler