Binlerce kişiye hizmet veren sağlık merkezi yıkılmak üzere

Binlerce kişiye hizmet veren sağlık merkezi yıkılmak üzere

Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesinde bulunan 17 bin kişiye hizmet veren Aile Sağlık Merkezinin ihtiyacı karşılayamayacak kadar küçük olduğu ve yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya olduğu belirtildi.

Diyarbakır Kayapınar ilçesi 500 Evler semtinde bulunan 17 bin kişiye sağlık hizmeti veren Aile Sağlık Merkezinin sağlık hizmetlerini karşılayamayacak kadar küçük olduğu ve yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya olduğu ortaya çıktı. Durumdan rahatsız olan mahalle sakinleri ve sağlık çalışanları ihtiyaçların karşılanabileceği bir yer tahsis edilmesini istedi.

3 aile hekimi ile 17 bin kişiye sağlık hizmeti veren Barış Mahallesi Urfa Yolu Üzeri 500 Evler Kayapınar 1 Nolu Aile Sağlığı Merkezinin dış ve iç duvarlarının hasar gördüğü ve yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya olduğu görüldü.

Sağlık ocağına muayene için giden hastalar, tavanın çökmek üzere olduğunu belirterek, dış duvarların, pencerelerin ve çatısının büyük bir hasar gördüğünü, binlerce kişiye hizmet veren sağlık ocağının daha iyi şartlar altında olması gerektiğini söylediler.

Kaldıkları semtin sağlık merkezinin yetersiz olmasından dolayı büyük sıkıntılar yaşadıklarını ifade eden Hasan Suna, sağlık ocağının yıkık dökük olduğunu, sağlık çalışanlarının yetersiz olduğunu söyledi.

"Sağlık ocağımız, doktor, hemşire ve hastaların başına yıkılıyor"

Sağlık hizmeti gördükleri yerin daha temiz ve bakımlı olmasını isteyen Amine Gorgin, "Sağlık ocağı, doktor, hemşire ve hastaların başına yıkılıyor. Biz istiyoruz ki bize sağlık hizmeti veren bina temiz olsun, güvenli olsun. Biz insanız, isteriz ki yapılan sağlık hizmeti iyi olsun. Bir annenin çocuğuna süt verecek bölümü bile yok. Bunlar zaruri ihtiyaçtır." diyerek kendilerine sağlık hizmeti verebilecek daha uygun bir yer sağlanmasını yetkililerden istedi.

"Bu sağlık ocağı ihtiyacı karşılamıyor"

Mahalle sakinleri olarak hastaların daha uygun şartlar altında tedavi edilebileceği bir sağlık ocağı isteyen mahalle sakini Hasan Suna, "Şimdi muayene olmak için sağlık ocağına geldim. Her taraf yıkık, her tarafta çatlaklar var. Yetkiler bu soruna çare bulsun. Bu sağlık ocağı ihtiyacı karşılamıyor. Sağlık ocağının hali ortadadır. Kışın soğuktan donuyoruz. İleride bulunan karakolun yerine spor salonu yaptılar. Ancak sağlık ocağına gelince yerin olmadığını söylediler." dedi.

Sağlık ocağının yıkım kararının 2 yıl önce verildiği öğrenildi.

İLKHA

































HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.