Binlerce Kürd'ün katili PKK'nin ajansı ANF'den yine bildik iftiralar!

Binlerce Kürd'ün katili PKK'nin ajansı ANF'den yine bildik iftiralar!

İçinden 5 bin itirafçı çıkaran ve binlerce Kürd'ü katleden PKK ve onun yayın organları Hizbullah cemaatine yönelik yalan ve karalamalarından vazgeçmiyor.

Masa başı haberlerle kendince gündem belirlemeye çalışan PKK ve onun yandaş basını yalan ve iftiralara dayalı bir habere daha imza attı. ANF isimli PKK'nin yalan haber üretme merkezi ajans, Kızıltepe Akziyaret köyünde, IŞİD'in askeri eğitim verdiğini iddia ettiği bir haberi servis etti.

Tamamen mizansen olduğu belli olan habere, Hizbullah'ıda katarak ve yine bir sürü yalan ve iftira ekleyerek vermesi, bu kesimin "huy çıkar can çıkmaz" ve "alışmış kudurmuştan beterdir" misali hiç bir zaman yalan ve iftiralardan vazgeçmeyeceği bir kez daha ortaya koydu.

Karşıtlarını kirli ve rezil bir kara propagandayla kendince karalamaya çalışan Apocu kesimin, Kürdistan'ın bütün parçalarında müritler dışında, sevilmemesinin en büyük nedenlerinden biriside bu yalancı karakteristik özellikleridir. Kemalist dayılarından öğrendikleri bu kirli iğrenç tavırları yüzünden, Kürtler arasında güvensizliğin de en büyük müsebbipleri olmuşlardır.

İşte tamamen mizansen olduğu belli olan yalancı ajansın söz konusu haberi....

İŞİD üyeleri Kızıltepe’de mi eğitim alıyor?

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) üyeleri olduğu belirtilen bir grubun Kızıltepe’nin Akziyaret köyünden geçen dere yatağında askeri eğitim aldıkları iddia edildi.

Adını vahşi katliamlarla duyuran ve 9 Haziran’dan bu yana Irak’ta geniş bir alanı ele geçiren İŞİD’in Türkiye tarafından desteklendiği ve güçlenmesine ön ayak olunduğu yönündeki suçlamalar devam ederken, yeni bir iddia ortaya atıldı.

İŞİD üyeleri olduğu tahmin edilen bir grup Mardin’in Kızıltepe ilçesinde örgütlendiği ve adeta karargah olarak kullandığı ve burada eğitim gördükleri öne sürüldü.

Kızıltepe ilçesine yaklaşık 6 km uzaklıkta bulunan Akziyaret köyünden geçen dere yatağında eğitim aldıkları belirtilen grubun, eleman temin etmede de bu merkezi kullandığı ifade ediliyor.

Olayın görgü tanıkları, Akziyaret köyü etrafında bulunan ve Kızıltepe’nin içinden geçerek, buradan Batı Kürdistan’a giden dere yatağında grubun konumlandığını öne sürdü.

Görgü tanıkları, grubun karanlığın çökmesinden sonra bu alanda toplandığını ve askeri eğitim aldıklarını belirtti.  Çoğu genç olan ve sakallı oldukları belirtilen grupların, burada eleman teminini sağladıkları öne sürüldü.

DAHA ÖNCE HİZBULLAH MERKEZİ OLARAK KULLANILIYORDU

1990’lı yıllarda devletle işbirliği halinde işlediği ağır suçlarla özdeşleşen Hizbullah’ın da bir dönem Kızıltepe'de bulunan Kılduman, Akziyaret ve Karabulak köyleri arasında yer alan bölgede çok sayıda sığınağı bulunmuştu. Hizbullah üyelerinin, kaçırdıkları kişileri, bu alanda işkence ettikten sonra gömdükleri, yapılan kazılarla ortaya çıkmıştı. Bir dönem Hizbullah’ın cephaneliği de Akziyaret köyünde bulunuyordu.

 

 
 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum