Bir ay aradan sonra Ankara'da "kısıtlama" sessizliği

Bir ay aradan sonra Ankara'da "kısıtlama" sessizliği

Sağlık Bakanlığı'nın yayımladığı yeni risk haritasına göre; aralarında Ankara'nın da bulunduğu yüksek risk kategorisindeki 58 ilde hafta sonu kısıtlaması geri geldi.

Coronavirus (Covid-19) salgınına karşı alınan yeni önlemler kapsamında 1 Mart'ta ilan edilen risk haritası, düşük, orta, yüksek, çok yüksek olarak sınıflandırılan illerdeki vaka sayıları ve yeni normalleşme sürecinin ilk bir ayının değerlendirildiği toplantı sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kameralar karşısına geçti.

Erdoğan'ın açıklamaları sonrası yeni risk haritası da yayımlandı. Yeni tabloda 17 olan kırmızı il sayısı 58'e çıktı. Ankara yeni haritada kırmızıya bürünürken bir aylık aradan sonra hafta sonu kısıtlaması tekrar uygulanmaya başladı.

Nisan ayının ilk hafta sonunda başlayan 56 saatlik sokağa çıkma kısıtlaması bu hafta sonu uygulanarak Türkiye geneli 57 il gibi Ankara'yı da sessizliğe bürüdü.

Bir aydan sonra 58 ilde tekrar hafta sonu kısıtlaması cuma günü saat 21.00'de başlayıp pazartesi saat 05.00'te sona erecek.

Meydan, cadde ve sokakları sessizliğe bürünen başkentte, polis ekipleri birçok noktada kontrol noktaları oluşturdu ve devriye gezdi.

Sınava girecekler gibi kısıtlama kapsamı dışında kalanlar, polis kontrol noktalarında yoğunluk oluşturdu.

Kentin birçok noktasında kısıtlamanın etkileri hissedilirken ana yollar, sokaklar, caddeler, parklar ve en işlek bulvarlardaki hareketlilik yerini sükunete bıraktı.

Sokağa çıkma kısıtlaması 5 Nisan Pazartesi saat 05.00'te sona erecek. 
Bir ay aradan sonra Ankara'da

Bir ay aradan sonra Ankara'da

Bir ay aradan sonra Ankara'da

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.