Bir çocuğun geleceği öğretmenin şekillendirmesine bağlıdır

Bir çocuğun geleceği öğretmenin şekillendirmesine bağlıdır

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlenen programda konuşan Bitlis Valisi, çocuğun geleceği öğretmenin şekillendirmesine bağlı olduğunu söyledi.

BİTLİS-24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Bitlis Kültür Merkezinde düzenlenen programda konuşan Bitlis Valisi Ahmet Çınar, çocuğun geleceği öğretmenin şekillendirmesine bağlı olduğunu belirtti.

Düzenlenen programın açılış konuşmasını yapan Bitlis Milli Eğitim Müdürü M. Emin Korkmaz, ilk emri ‘Oku’ olan bir dinin mensupları olduklarını belirterek, “İlmi bir kurtuluş fidyesi sayan bir milletin, ‘Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum’ diyen bir hilafetin, hocasının ayağının altından sıçrayan çamurlu kaftanını kendisine kefen yapılmasını emreden bir medeniyetin ve ilmi hür, irfanı hür, vicdanı hür, bir cumhuriyetin mensubu olmaktan gurur duyuyoruz.” dedi.

Daha sonra konuşan Bitlis Valisi Ahmet Çınar ise bir çocuğun geleceği, öğretmenin şekillendirmesine bağlı olduğunu vurgulayarak, öğretmenlerin özverili bir şekilde geleceğimizin teminatı olan çocukları yetiştirmeleri konusunda tavsiyelerde bulundu.

Çınar, herkesin bir öğretmenden eğitim aldığını belirterek şunları söyledi: “Hepimizin üzerinde en çok emeği olan kişi öğretmendir. Bazen bu anneden de daha çoktur. Emeğinin, hakkının üzerimizde olduğunu hepimiz biliriz. Bir öğretmenden ders, eğitim almamış kimse yoktur. Akli bir sorunumuz bile varsa bizleri bir öğretmen eğitmiştir. Hakikaten öğretmenlerimizin hakkı ödenmez. Büyüklerimiz bize şunu öğretti. Toplumda 3 kişinin eli öpülür. Ananın, babanın bir de öğretmenin. Bir çocuğun geleceği öğretmenin şekillendirmesine bağlıdır. Onun konforu, hayat anlayışı, iyi adam olması, kötü adam olması, bir neslin geleceği, bir ülkenin geleceği, insanlığın geleceği büyük oranda öğretmenin elindedir. Dolayısıyla yapılan iş gerçekten çok kritiktir."

“Her bir çocuğa dünya gözüyle bakmak zorundayız”

"Her bir çocuğa dünya gözüyle bakmak zorundayız." diyen Çınar, "Her bir çocuğu bir köyü, bir ili, ülkeyi ve dünyayı değiştirebilecek şekilde potansiyel olarak görmemiz, ona göre o hassasiyetle davranmamız, ona göre eğitim öğretim vermemiz gerekiyor. Öğretmenlik işte bu yüzden kutsaldır. Bu kıymetli insanları hepimizin baş tacı yapması gerekiyor. Burada bulunan öğretmenlerimizin gününü kutluyorum. Ayrıca, ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimizi de rahmet ve minnetle anıyorum.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından mesleğe yeni başlayan aday öğretmenlerin yemin içmesi ile program devam etti. Günün anlam ve önemini belirten şiirlerin okunması ve öğretmenlerden oluşan koronun solo ve koro şarkılar söylemeleri ile program sona erdi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.