Bir evin tuvaletinde kenevir yakalandı

Bir evin tuvaletinde kenevir yakalandı

Manisa'da aldıkları bir istihbaratı değerlendiren polis ekipleri, bir şahsın evinin özel düzenlenen bölümünde kenevir bitkisi yetiştirdiğini ortaya çıkardı.

MANİSA - Kent merkezinde bulunan bir evde yapılan arama yapan polis ekipleri, evin tuvalet olarak kullanılan bölümünün iptal edilerek Kenevir Bitkisi yetiştirmek için yeniden dizayn edildiğini görünce şaşkına döndü.

 

Evde, hava sirkülasyonunu sağlamak amacıyla özel olarak havalandırma sistemi yaptırıldığı, ısı ve ışık dengesini sağlamak, nem oranını düzenlemek için elektronik zamanlayıcılar yerleştirildiği ve bitkilerin yetişmesinde doğal gün ışığı üretmek üzere kullanılan ışık kaynağı ve bu düzeneklerin çalışmasını sağlayan güç kaynağı düzeneği ile hazırlanmış özel bir odanın yapıldığı tespit edildi.

 

Polisin oda içerisinde yaptığı aramada, özel kenevir bitkisi tohumundan imal edilen 6 ayrı siyah renkli, üstlerinde cinslerinin yazılı olduğu saksıya dikili vaziyette boyları 20 cm ile 60 cm arasında değişen toplam 6 kök kenevir bitkisi, kenevir bitkilerinin yetiştirilmesinde kullanıldığı değerlendirilen koruyucu ve vitamin sağlayan kimyasal maddeler, metal kutu içerisinde İspanya'dan geldiği tespit edilen 3 Adet kenevir bitkisi tohumunu barındıran plastik kap, 2 (iki) gram miktarında esrar maddesi, 1 adet BONG olarak tabir edilen ve esrar içmekte kullanılan düzenek ele geçirildi.

 

Konu ile ilgili G.S. gözaltına alınırken, uyuşturucu imal etmek ve yetiştirmek suçundan hakkında adli tahkikata başlandığı açıklandı.(Ramazan Sındıraç-İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.