Bir evladını SMA'dan kaybeden acılı anne ikinci kez aynı evlat acısını yaşaması istemiyor

Bir evladını SMA'dan kaybeden acılı anne ikinci kez aynı evlat acısını yaşaması istemiyor

Doğuştan SMA Tip 1 hastalığı teşhisi konulan Malatyalı 6 aylık Eyüp Çınar bebek, yurtdışında tedavisinin yapılabilmesi için hayırseverlerden yardım bekliyor.

Malatyalı Galip Yıldız Altuntaş çifti, bundan yaklaşık 11 yıl önce ilk doğan Elizan adlı kız çocuklarını o zaman tedavisi olmadığı için 1,5 yaşında SMA Tip hastalığından kaybetti. Altuntaş çifti, 6 ay önce dünyaya gelen Eyüp Çınar adlı erkek bebeklerinin tetkiklerini yaptırdı. Yapılan tetkiklerinde Eyüp Çınar bebeğe de SMA Tip 1 teşhisi konuldu.

Bu çocuğunu da kaybetmek istemeyen aile, yaptıkları araştırmada bebeklerinin tedavisinin yurt dışında yapılabildiğini ancak tedavi masrafının 2,2 milyon dolar olduğunu ve ilacın verimlilik süresinin de 0-8 ay arası olduğunu öğrendi.

Resmi izinlerin alınmasıyla "Haydi Malatya Eyüp Çınar'a Yaşam Umudu Olalım" yardım kampanyası başlattıklarını ve 6 aylık süreçte gerekli olan paranın ancak yüzde 38'ini toplayabildiklerini kaydeden anne Altuntaş, Kurban Bayramı'na kadar gerekli paranın toplanması gerektiğini söyledi.

Yetkililere ve hayırseverlere çağrıda bulunan acılı anne Altuntaş, ikinci kez evlat acısı yaşamak istemediğini ve 5 TL ile de olsa bebeklerinin tedavisi için başlatılan yardım kampanyasında destekte bulunmalarını istedi.

"Şimdiye kadar tedavi için gerekli olan 2,2 milyon doların yüzde 38'ini toplayabildik"

Altıntaş, "Oğlum Eyüp Çınar 6 aylık ve SMA 1 Tip kas hastası. Bundan 11 yıl önce bir buçuk yaşında Elizan adlı kız çocuğumuzu bu hastalıktan dolayı kaybettik. Tabi o zaman bu hastalığın tedavisi yoktu. Eyüp Çınar doğduğu gibi tetkiklerini yaptık tetkik sonuçlarında SMA hastası teşhisi konuldu. Türkiye'de bir iğne tedavisi vardı onu yapmaya başladık ama maalesef bu tedavi kesin sonuç bir tedavi değil. Bu tedavi sadece hastalığın yavaşlatmasına yarıyor ama maalesef yine ölümle sonuçlanıyor. Yaptığımız araştırmalarda kesin sonuç veren bir gen tedavisi bulduk ama bu da yurt dışında uygulanıyor ve bu tedavi için de 2,2 milyon dolar gerekli. Tabi bu da çok yüklü bir meblağ. Bu parayı toplamak için resmi izin alarak 'Haydi Malatya Eyüp Çınar'a Yaşam Umudu Olalım' sloganıyla kampanya başlattık. Kampanyamız 6 aydır devam ediyor ama maalesef çok yavaş ilerliyor. Sesimizi duyurmakta çok zorlanıyoruz. Şimdiye kadar lazım olanın paranın yüzde 38'ini toplayabildik. Normalde bir kampanya başlatıldığında gerekli olan para 2-3 ayda toplanıyor ama bizim başlattığımız kampanya da gerekli olan para hala toplanılmamış." diyerek hayırseverlerden destek istedi.

"Kurban Bayramı'na kadar paranın toplanması ve tedavisinin yapılması gerekiyor"

Bu hastalığın çok hızlı ilerlediğini ve verilecek ilacın verimlilik süresinin ise 0-8 ay arası olduğuna dikkat çeken Altuntaş, "Süremiz daralıyor. Kurban Bayramı'na kadar kalan paranın toplanması ve tedavisinin yapılması gerekir. Oğlumuzun kurtarılması için herkesin desteğine ihtiyacımız var. Ne olur bize yardımcı olun. Çünkü sonuçta bir bebeğin hayatı söz konusu… Bizim sizlerin 5 lirasına dahi ihtiyacımız var. Çünkü bu tür paralar bu şekilde toplanıyor. Yaptığımız araştırmada, şimdiye kadar 40 bebek için başlatılan kampanyalarda gerekli olan para toplanmış ve tedavisi yapılıp dönenler var. Bizde çocuğumuzun tedavisinin yapılıp yaşamasını istiyoruz. Eyüp Çınar bebeğimizde rahat nefes alıp yemeğini rahat bir şekilde yiyebilsin. Lütfen kimse 'benim 5 liram ile bir şey olmaz' demesin. Zaten bu meblağ kampanyalar sayesinde bu şekildeki bağışlarla toplanıyor." dedi.

"Bir kere evlat acısı yaşadım ikinci kez evlat acısı yaşamak istemiyorum"

Altuntaş, son olarak şunları söyledi: "Öncelikle Malatya'nın evladına sahip çıkmasını istiyoruz. Çünkü bizim gücümüz bu parayı toplamaya yetmiyor. Tedavi için gerekli olan 2,2 milyon dolar ve yaklaşık 20 milyon paramız ediyor. Kaç aile bu parayı karşılayabilir ki? Ancak halkın yardımıyla toplanılır. Eyüp Çınar bebeğimizin zamanı daralıyor ve hastalık çok çabuk ilerliyor. Hastanenin bize verdiği süre Kurban Bayramı'na kadar. Bayrama kadar gereken parayı toplamamız gerekiyor. Bir anne olarak herkese yalvarıyorum ve bu konuda duyarlılık bekliyorum. Malatya başta olmak üzere tüm illerden destek bekliyoruz. Güçlerinin yettiğince bize destek olurlarsa çok seviniriz. Bir anne olarak lütfen sesimi duyun. Bir kere evlat acısı yaşadım ikinci kez evlat acısı yaşamak istemiyorum."

Başlatılan kampanya için hesap numaraları şöyle;

Ziraat Bankası

İBAN (TL) TR65 0001 0001 8368 1500 6450 05

İBAN (USD) TR11 0001 0001 8368 1500 6450 07

BABA GALİP ALTINDAŞ TLF: 0532 544 20 44

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler