Bir gün önce oğlumu aradım ama cevap vermiyordu video

Bir gün önce oğlumu aradım ama cevap vermiyordu video

Mersin’in Silifke ilçesinde PKK’liler tarafından katledilen 16 yaşındaki Cafer Gizli’nin babası, olaydan bir gün önce oğlunu telefonla aradığını ama cevap alamadığını söyledi.

Gençlik ve Spor Bakanlığının organizasyonuyla Mersin’in Silifke ilçesine götürülen bir grup öğrencinin içerisinde bulunan 16 yaşındaki Cafer Gizli, PKK’li bir grubun saldırısına uğrayarak katledildi. Cafer’in cenazesi köyünde defnedilirken baba Salih Gizli, olaydan bir gün önce oğluna telefonla ulaşmaya çalıştığını ama cevap alamadığına dikkat çekti.

Yetkililerin olayda büyük ihmalleri olduğunu söyleyen baba Salih Gizli, kamp içinde yaşananların dışarıya aktarılmamasının istendiğini belirtti.

Oğlu katledilmeden bir gün önce kendisini telefonla aradığını ama herhangi bir cevap alamadığını dile getiren baba Gizli, şunları söyledi: “Öğrendiğimiz kadarıyla daha önce de tartışma yaşanmış. Oradaki idarecilerin onları geri göndermeleri lazımdı. Oradaki görevlilerin çok büyük ihmali var. Bir gün önce oğlumu aradım, cevap vermiyordu. Görüşemiyorduk onunla. Meğerse telefonları almışlar onlardan. Orada yaşananları ailelerine anlatmasınlar diye.”

Mersin Valiliğinin olayı ‘iki kişi arasında yaşanan kavga’ şeklinde duyurmasının doğru olmadığını ifade eden Gizli, olayla ilgili görüntülerin bu kanıyı desteklemediğini aktardı.

Yaşanan olayın, bazı kişiler tarafından üstünün kapatılmak istendiğine dikkat çeken Gizli, “İki kişi arasında çıkan kavga olmadığına dair görüntüler var. Mersin Valisi ya ortamın gerilmesini istememiş ya da üstünü kapatmak istemiştir. Başka ne diyebilirim? Gelen görevliler de kesin bir bilgi bize vermediler, belki bilmiyorlardır. Hâlâ resmi bir ağızdan bize bilgi verilmiş değil.” dedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler