Bir haftada 14 PKK'li öldürüldü

Bir haftada 14 PKK'li öldürüldü

Son bir hafta içerisinde ikisi lider kadroda olmak üzere 14 PKK'linin öldürüldüğü belirtildi.

Genelkurmay Başkanlığı, 28 Nisan-5 Mayıs tarihleri içerisinde ikisi lider kadroda olmak üzere yurt içinde 2 ve yurt dışında 12 olmak üzere toplam 14 PKK'linin öldürüldüğünü açıkladı.

Genelkurmaydan yapılan açıklamada, 28 Nisan-5 Mayıs tarihleri içerisinde PKK'nin barınma alanı ve yurt içine geçiş güzergâhı olarak kullandığı Hakkâri, Diyarbakır, Şırnak ile Irak’ın kuzeyinde yürütülen orta çaplı operasyonlara aralıksız devam edildiği belirtildi.

Açıklamada icra edilen operasyonlarda; ikisi lider kadroda olmak üzere yurt içinde 2 ve yurt dışında 12 olmak üzere toplam 14 PKK'linin öldürüldüğü ifade edildi.

Çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi

19 adet piyade tüfeği, 2 adet AT-4 tanksavar füzesi, bir adet Doçka uçaksavar, 1 adet Law silahı olmak üzere toplam 23 adet silah ele geçirildiği bildirilen açıklamada, 22 adet el yapımı patlayıcının da tespit edilerek imha edildiği kaydedildi. Açıklamada ayrıca 7 adet silah mevzi, sığınak, barınak, mağara ve depo bulunarak kullanılamaz hale getirildiği belirtildi.

Bir asker hayatını kaybetti 4 asker yaralandı

Açıklamada, operasyonlarda bir askerin hayatını kaybettiği, 4 askerin de yaralandığı ifade edildi.

Yasa dışı geçiş yapmaya çalışan 7 bin 967 kişi yakalandı

Etkili hudut güvenliği ve hizmetleri kapsamında icra edilen denetim ve kontroller sonucunda sınırlardan yasa dışı geçiş yapmaya çalışan 7 bin 967 kişi yakalandığı bildirilen açıklamada PKK'nin finans kaynaklarından olan kaçakçılık ve uyuşturucu ile mücadeleye yönelik hudut hattında alınan tedbirler ve icra edilen operasyonlar neticesinde 23 kilo uyuşturucu, 24 bin 550 paket kaçak sigara, 390 küçükbaş hayvan ve 14 adet cep telefonu ele geçirildiği belirtildi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.