Bir kişiden alınan kanla 3 kişinin hayatı kurtarılabilir

Bir kişiden alınan kanla 3 kişinin hayatı kurtarılabilir

Bir kişiden alınan kanla 3 kişinin hayatının kurtarılabildiğini belirten Kızılay Batman Şube Başkanı Davut Okçu, kanın sürekli bir ihtiyaç olduğunu söyleyerek vatandaşları bu konuda duyarlı olmaya çağırdı.

Kızılay Batman Şube Başkanı Davut Okçu, 29 Ekim-4 Kasım tarihleri arasında kutlanan "Kızılay Haftası" münasebetiyle yapacakları çalışmalarla ilgili bilgiler aktardı.

Kızılay'ın bir sivil toplum örgütü olduğunu belirten Okçu, "Önceleri savaşlarda yaralılara hizmet maksadıyla kuruldu ama zaman içerisinde hizmet alanını çok genişletti. Yaklaşık 150 yılı aşkın bir süredir çeşitli alanlarda Kızılay'ımız hizmet vermektedir. Batman'da hafta münasebetiyle bir dizi faaliyet planladık. Bütün ilkokullarımızda Kızılay ile ilgili resim, ortaokullarımızda şiir ve liselerimizde makale yarışması düzenledik. Bu yarışma ödüllü olacak. Sonuçlar 4 Kasım'da açıklanacak ve dereceye girenleri ödüllendirmiş olacağız." dedi.

"Hedeflere büyük ölçüde yaklaşıldı"

Eğitim faaliyetlerine de destekler verdiklerini ifade eden Okçu, "Geçen sene Kozluk'ta bir derslik yapıldı. Bu sene Sakarya İlkokulumuzda özellikle otistik çocuklara yönelik bir özel sınıfı donattık. Onun da açılışını 4 Kasım günü planlamaktayız. Yine Kızılay kan hizmetlerini de yürütmektedir. Son zamanlarda bu konuda neredeyse hedeflere büyük ölçüde yaklaşılmış durumdadır. Batman'da da geçmişe nazaran daha iyi bir durumdayız. Neredeyse hedeflerimizi yakalama aşamasındayız. Bu yıl Siirt de Batman'a bağlandı ve oradaki kan hizmetini de yine bizim ekipler organize ediyor." diye konuştu.

"Kan hayat kurtarır"

Kanın sürekli bir ihtiyaç olduğuna dikkat çeken Okçu, "Herkesin kana ihtiyacı olabilir. Bu konuda kimse kendini müstağni tutamaz. Hiç kimse 'Benim kana ihtiyacım olmaz' gibi bir pozisyonun içinde olmamalı. Çünkü gelecekte ne olacağını bilemeyiz. Her an bizim de kana ihtiyacımız olabilir. Kızılay bir kişiden aldığı kanla 3 kişinin hayatını kurtarmayı hedefliyor. Ayrıca kan veren herkes için bir fidan dikme var. Belirli yerler var ve oralarda Kızılay Ormanları yetiştiriliyor. Kızılay araçları zaman zaman halkın bulunduğu yerlerde kan talebinde bulunmaktadır. Kan hayat kurtarması bakımından da çok önemlidir." ifadelerini kullandı.

"Resulayn ve Tel Abyad'ta Kızılay çadırlar kurdu"

Yardım faaliyetlerinin de yoğun olarak devam ettiğini dile getiren Okçu, "Yardım faaliyetleri sadece ulusal düzeyde değil, uluslararası düzeyde de yürütülmektedir. Nerede bir afet olursa ilk koşan Kızılay olmaktadır. Mülteci hizmetlerine yönelik çeşitli faaliyetlerimiz var. Özellikle 'Barış Pınarı Harekâtı'ndan sonra Suriye sınırları içerisinde Resulayn ve Tel Abyad'ta Kızılay çadırlar kurdu. Kızılay yemek dağıtmakta ve ihtiyacı olanlara giyim benzeri yardımlar yapmaktadır. Bunun yanında sağlık hizmetleri yürütmekteyiz. İstanbul gibi yoğun yerlerde Kızılay sağlık merkezleri bulunmaktadır. Buralarda da vatandaşlarımıza ücretsiz bir takım yardımlar yapılmaktadır." şeklinde konuştu.

" Kızılay Kart vasıtasıyla düzenli olarak mültecilere maaş ödenmektedir "

Konuşmasının devamında Okçu şunları söyledi:

"Ayrıca Kızılay Kart vasıtasıyla düzenli olarak mültecilere maaş ödenmektedir. Bir de ilk yardım konusunda çalışmalarımız var. Geçen sene bütün liselerde ilk yardım hususunda dersler verdik. Önümüzdeki yıl yine ilk yardım faaliyetlerimizi yürüteceğiz. Ayrıca madde bağımlılığıyla ilgili de bir ders vermeyi planlamaktayız. Madde bağımlılığının önüne geçmek için, gençlerimizi bilinçlendirmek için bir saat bu konuda bilgilendirme faaliyeti yapmayı planlamaktayız."

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.