Bir proje uğruna 8 bin 500 ağaç kesildi

Bir proje uğruna 8 bin 500 ağaç kesildi

Mardin’in Yeşilli ilçesinde 8 bin 500 ağaç kesilerek temeli atılan Yeşil Vadi Projesi bitirilmeyi bekliyor. Islah edilmeyen 3 kilometrelik dere ise pis koku ve hastalık saçıyor. İlçe halkı, projenin meyve ve sebzeciliği bitirdiğini ifade ediyorlar.

Mardin’in Yeşilli ilçesinde 2012 yılında 8 bin 500 ağaç kesilerek temeli atılan Yeşil Vadi Projesi, bir türlü bitirilemiyor. Proje kapsamında ilçenin ortasında geçen 3 kilometre uzunlukta olan derenin ıslah edilmesi, etrafında ise park ve dinlenme tesislerinin kurulması bekleniyordu, ancak hiçbiri yapılmadı.

Duruma tepki gösteren ilçe halkı, projenin meyve ve sebzeciliği bitirdiğini dile getirerek, “Islah edilmeyen dereden çok pis kokular geliyor. Kanalizasyon suyu dereye aktığı için etrafa pis koku, mikrop ve hastalık saçıyor. Burada insanlar hastalanıyor.” diyorlar.

“Dereden 10 yıldır pis koku yayılıyor”

Dere kenarında ikamet eden Hacı İsmail Mesken (61),  10 yıldır dereden pis kokunun geldiğini, ancak yetkililerin dereyi ıslah etmediğini ifade etti. Dilekçe yazarak şikâyetlerini ilgili mercilere ilettiklerini kaydeden Mesken, ancak şikâyetlerinin de dikkate alınmadığını belirtti.

“Yetkililerden acil yardım bekliyoruz”

Hacı İsmail Mesken, “3-4 kilometrelik dere ilçenin tam ortasından geçiyor. Belediye Başkanı Enver Sağlam zamanında derenin etrafındaki ağaçlar kesildi. Bu ağaçların arasından ceviz, erik ve nar ağaçları vardı. Hepsi kesilerek katledildi. 3 müteahhit değiştirildi ve hepsi de parayı yiyip kaçtılar. Öncelikle bu altyapı yapılsın ki etrafa pis koku yayılmasın. Eskiden burada yetişen meyveler Mardin merkezde satılıyordu, şimdi ise kendimiz yiyecek meyve bulamıyoruz. Yetkililerden acil yardım bekliyoruz.” dedi.

“8 bin 500 ağaç katledildi”

Derenin hastalık saçtığını ve çocuklarının Tifo hastalığına yakalandığını ifade eden İdris Mesken de “Çocuklarımızı HER defasında 4-5 gün hastaneye yatırıyoruz. Konu ile ilgili Yeşilli ve Büyükşehir belediyeleri başta olmak üzere BİMER’e, Çevre Bakanlığına dilekçe verdik, ancak hiç kimse bize dönmedi. Burada 8 bin 500 ağaç katledildi, ilçede ağaç bırakmadılar. Yetkililerden biran önce duruma müdahale edip sorunumuza bir çare bulmasını bekliyoruz.” dedi. (M. Salih Keskin – İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler