Birinci Beyt-ül Makdis Öncüleri Konferansı 7 Kasım'da düzenlenecek

Birinci Beyt-ül Makdis Öncüleri Konferansı 7 Kasım'da düzenlenecek

Türkiye Alem-i İslam İlişkileri Merkezi (TAİM) ve Uluslararası Kudüs ve Filistin’e Destek Birliği işbirliğiyle online olarak düzenlenecek olan Birinci Beyt-ül Makdis Öncüleri Konferansı 75 ülke temsilcisinin katılımıyla gerçekleşecek.

HAMAS Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniyye, Uluslararası Kudüs ve Filistin’e Destek Birliği Başkanı Dr. Hamam Saeed ve Uluslararası Kudüs ve Filistin’e Destek Birliği Genel Dr. Akram el- Adlouni gibi önemli isimlerin konuşmacı olarak katılacağı konferansta "yüzyılın anlaşması" adı verilen ihanet anlaşması ve beytül makdis davası için atılması gereken adımlar ele alınacak.

Mescid-i Aksa'dan canlı bağlantı ile Şeyh Majd Al Hadmi'nin Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayacak olan konferansta, Uluslararası Kudüs ve Filistin’e Destek Birliği Genel Sekreteri Dr. Akram el- Adlouni açılış konuşması gerçekleştirecek.

Programda ayrıca; "Yüzyıl Antlaşması ve Bölgede Yaşanan Olaylar" başlığıyla HAMAS Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye, "Ümmetin Kudüs ve Mescidi Aksa’ya Karşı Sorumlulukları" başlığıyla Uluslararası Kudüs ve Filistin’e Destek Birliği Başkanı Dr. Hamam Saeed, "Türkiye'nin Kudüs Meselesine Bakış Açısı" başlığıyla AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve daha birçok önemli isim birer konuşma gerçekleştirecekler.

Konferansın amacı ve ele alınacak konular nelerdir?

Temel hedef ümmetin değerlerini tehdit eden, Filistin davasını ortadan kaldıracak projelerle yüzleşmek için bir dizi proje, program, kampanya ve pratik girişimlerde bulunmak.

Birinci Beyt-ül Makdis Öncüleri Online Konferansında Ele Alınacak Konular:

Filistin halkının kararlılığını destekleme, Filistin davasını tasfiye etme yolunu durdurma ve yüzyılın talihsiz anlaşmasında yer alan tüm işgal projelerine karşı koymayı hedefleyen bir etkinliktir. Ayrıca program Filistin davasında asıl sorun teşkil eden (toprak sorunu, Kudüs, mülteciler ve mahkûmlar) gibi sorunlara köklü çözümler getirmeyi hedeflemektedir.

Yüzyılın Antlaşması denen ve temel hedefi siyonist işgal rejiminin, toprakların yüzde 30'undan fazlasını ilhak etmek, yerleşimleri meşrulaştırmak, insanları tarım arazilerinden ve su kaynaklarından mahrum bırakmak ve Filistin halkının devlet kurma hayalini ve kendi kaderini tayin hakkını ortadan kaldırmak olan bu anlaşma ile yüzleşerek çözüm önerileri geliştirmek.

Birinci Beytül Makdis Öncüleri Online Konferans Hedefleri nelerdir?

Filistin halkına yönelik uygulanan sözde yüzyılın anlaşmasının yankılarını ve hedeflerini tüm ayrıntıları ile tartışmak ve siyonist işgal rejimine karşı stratejik ve kalıcı çözümler üretmek.

Filistin davası ve Kudüs'ün bu aşamada karşılaştığı zorluk ve engelleri göz önünde bulundurarak çözüm önerileri geliştirmek.

Özellikle Batı Şeria'nın ilhakı yönündeki siyonist plan ve bu planın insan, toprak, kutsallıklar ve kimlik, Yahudileştirme faaliyetleri, Filistin'i bölme, yerleşimci akınları ve gerçekleri gizleme politikası uygulayan işgalci rejimin Mescid-i Aksa'da yaptığı tahribatları dünya komuoyuna açıklamak. İşgal rejimiyle normalleşme sürecine giren rejimlerin, siyonist politiklar karşısında olumsuz tutumu ile yüzleşmek.

Filistin meselesine dair genel bilinç ve şuur ortamı oluşturmak adına bazı uluslararası proje ve etkinliklerin startını vermek. Filistin davasına hizmet eden, bu alanda faaliyet yapan tüm uluslararası kurumları bir araya getirmek.

7 Kasım Cumartesi günü saat 14.00'da başlayacak olan ve 6 dilde simültane (anında) tercümenin yapılacağı konferansa, 75 ülkeyi temsilen 5 bin kişi online olarak katılım sağlayacak. Konferansın Youtube üzerinden 1 milyon kişinin uzaktan takip etmesi bekleniyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler