Birleşmiş Milletler: Yemen'de devam eden sel felaketi binlerce kişiyi yerinden etti

Birleşmiş Milletler: Yemen'de devam eden sel felaketi binlerce kişiyi yerinden etti

​Birleşmiş Milletler, Yemen'de şiddetli sel felaketi nedeniyle binlerce insanın yerinden olduğunu bildirdi. BM sözcüsü Dujarriç, sellerden etkilenen aileler için yardım malzemeleri de dahil olmak üzere acil yardımları harekete geçirdiklerini söyledi.

Birleşmiş Milletler, Yemen'deki şiddetli sel felaketleri nedeniyle binlerce insanın yerlerinden olduğunu bildirdi. Birleşmiş Milletler sözcüsü Stephane Dujarric, insani yardım kuruluşlarının durumu değerlendirdiğini ve selden etkilenen aileler için yardım malzemeleri de dahil olmak üzere acil yardımları harekete geçirdiklerini açıkladı.

Günlük basın toplantısında konuşan Dujarric, " Yemen'in 22 vilayetinden en az 16'sında mart ayından bu yana devam eden sel dahil olmak üzere, şiddetli yağmurdan etkilendi. " dedi.

Sözcü, Yemen İnsani Yardım Planının şu ana kadar sadece yüzde 21 oranında finanse edildiğini belirterek bağışçıları ödenmemiş taahhütleri derhal ödemeye ve desteklerini artırmayı düşünmeye çağırdı.

Öte yandan UNICEF, sahadaki ortaklarıyla hızlı bir müdahale planı aracılığıyla çalıştığını belirtti.

Yemen'de, her on kişiden yaklaşık sekizi insani yardıma ihtiyaç duyduğundan Yemen'deki dram dünyanın en kötü insani krizi olarak tanımlanıyor.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.