Bismil Belediyesi asker adayları için gece şöleni düzenledi

Bismil Belediyesi asker adayları için gece şöleni düzenledi

Bismil ilçesinde belediye tarafından, askere gidecek 98/1 tertip 55 asker adayı için gece düzenlendi. Düzenlenen programa 55 asker adayına Bismil belediye başkan vekili kaymakam Turgay Gülenç tarafından herbirine çeyrek cumhuriyet altını takıldı.

Tüm konuklara yemek verildiği Asker Uğurlama Gecesi'ne katılan Bismil Belediye Başkan Vekili Kaymakam Turgay Gülenç, asker adaylarına çeyrek altın, Türkiye bayrağı ve askerde kullanılabilecek malzemeler hediye etti.

Bismil Belediye Başkan Vekili Kaymakam Turgay Gülenç'in talimatıyla 98/1 tertip asker adayları için düzenlenen gece, özel bir düğün salonunda gerçekleşti. Geleneksel hale getirilmesi planlanan geceye Bismil Belediye Başkan Vekili Turgay Gülenç, Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Kocaman, İlçe Jandarma Komutanı Ahmet Boyacıoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Hakkı Öztürk, İlçe Müftüsü Ahmet Durmuş, Yol Kontrol Sorumlusu Osman Avşar, kamu kurum müdürleri, belediye müdürleri, asker aileleri, yakınları ve vatandaşlar katıldı.

Davetlilere yemek ikramında buluna programda Bismil ilçesine 1998/1 tertip olarak askere gidecek olan 55 asker adayı, yerel sanatçı tarafından söylenen Kürtçe ve Türkçe şarkılar eşliğinde halaylar çekildi ve özel folklor ekibiyle program devam etti.

Gece şöleninde kısa bir konuşma yapan Turgay Gülenç, konuklara teşekkür ederek, "Aynı zamanda bu güzel geceyi düzenlemede emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum. Son zamanlarda memleketimiz çok büyük vadiler atlattı. Gezi eylemleri, sonrasında hendek olayları gibi ve en son ise 15 Temmuz'da 250 civarında şehit verdiğimiz o alçak hain kalkışmasındaki o zor süreci halkımız gayretiyle başarıyla atlattık. Halk birliğiyle, bütünüyle iç ve dış düşmanlarına kesinlikle müsaade etmedi. Bu vesileyle burada bir kez daha tüm geçirdiğimiz bu zor zamanlarda bize destek olan azizi milletimize bir kez daha şükranlarımızı sunmayı bir borç sayıyoruz." şeklinde konuştu.

Konuşmasının ardından asker ocağına uğurlanacak gençlere; içerisinde çeyrek altın, Türkiye bayrağı ve asker malzemesi içinde bulunan hediye paketlerini veren Kaymakam Gülenç, aileleriyle birlikte asker adaylarına hayırlı teskereler dileğinde de bulundu. Turgay Gülenç, daha sonra bir süre davul zurna eşliğinde asker adayı gençlerle oynadı.

Asker Uğurlama Gecesi'nde tekbirler eşliğinde kesilen kurbanın kanını bizzat kendi eliyle asker adayların alnına süren Gülenç, bela ve musibetlerden muhafaza etmesini temenni etti. Asker Uğurlama Programı kapsamında yerleşim merkezinde Türkiye bayrağıyla donatılan araçlara konvoy yapıldı. 

İLKHA








































 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.