Bismil Belediyesinden 16 aileye tarımsal destek

Bismil Belediyesinden 16 aileye tarımsal destek

İçişleri Bakanlığınca kanun hükmünde kararname kapsamında görevlendirme yapılan Bismil Belediyesi, İlçe Tarım Müdürlüğü işbirliğiyle yardıma muhtaç 16 aileye tarımsal üretim desteği sağladı.

Kanun Hükmünde Kararname kapsamında görevlendirme yapılan Bismil Belediyesi, İlçe Tarım Müdürlüğü işbirliğiyle "Atıl iş gücü Değerlendirme" projesi adı altında yardıma muhtaç 16 aileye tarımsal üretim desteği sağladı.

Proje kapsamında ailelere, toplam 100 dönüm açık alanda sebze yetiştirme imkanı verildi.

Bismil İlçe Tarım Müdürü Remzi Çekiç, konu hakkında yaptığı açıklamada, "Bu yıl içerisinde Bismil Belediyesi ile ortaklaşa düzenlenmiş olduğumuz bir projeye imza atmış olduk. Şu an 100 dönüm alanda, biri şehit ailesi olmak üzere 16 aileye, Atıl İş Gücü Değerlendirme projesini gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Bugün tohum ekimi ile başlayacak olan çalışmalarımız her bir üreticimize 6'şar dönüm olmak üzere envai türlü sebze çeşitleri ekilecek. Bunların bütün giderleri belediyemiz tarafından karşılanacak. Teknik desteği ilçe müdürlüğü tarafından verilecek. Geliri olduğu gibi mağdur ailelere verilecek. Bismil belediyesi başkan vekili kaymakam Turgay Gülenç Ankara’da toplantıda olduğundan dolayı belediye başkan yarımcıları ve Ercüment üyeleri ile birlikte bugün tohum ekimine çalışmasını yaptık." dedi.

Projenin, Belediye Başkan Vekili Kaymakam Turgay Gülenç tarafından çok önemsendiğine vurgu yapan Bismil Belediyesi Başkan Vekili yardımcısı Mahmut Vural, projenin hayırlara vesile olmasını temenni etti.

Projeden yararlanan Abdullah Pulgen, İhsan Çelebi ile Mutlak Şut, sunulan imkanlardan dolayı yetkililere teşekkür etti. (İLKHA)
















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler