Bismil Belediyesinden sokak hayvanları için sıcak yuva

Bismil Belediyesinden sokak hayvanları için sıcak yuva

Bismil Belediyesi, sokakta yaşayan hayvanların olumsuz hava koşullarından etkilenmemesi için sokak hayvanlarını barınağa yerleştiriyor.

Bismil Belediyesi, sokakta yaşayan hayvanların olumsuz hava koşullarından etkilenmemesi amacıyla Belediyenin hayvan barınağına yerleştiriyor. İlçe genelinde vatandaşların talepleri doğrultusunda hayvan barınağına yerleştirilmesi için Bismil Belediyesi hayvan barınak ekipleri gece gündüz çalışıyor.

Konu hakkında konuşan Bismil Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Kerem Süleyman Yüksel, “Oluşturduğumuz ekip sokak hayvanlarına zarar vermeden kontrol altına alınıyor, yemek ve su ihtiyacını karşıladıktan sonra özel olarak dizayn ettiğimiz araçla sokak köpeklerinin koruma altına alınması ve daha iyi şartlarda yaşatılmalarını sağlamak için Belediyemize ait hayvan barınağına götürüyoruz. Burada Belediyemizin veterinerliği tarafından hayvanların kuduz aşıları, iç-dış parazit tedavileri, bakım ve temizlikleri yapılıyor. Barınakta hayvanlara süt ekmek karışımı mama gibi gıdalar da veriliyor” dedi.

Sokak hayvanlarının artık sahipsiz olmadığını belirten vatandaşlardan Uğur Çelebi ise, "Biz bu soğuklarda sıcak evlerimizde yaşarken onlar dışarıda soğukta titriyorlar. Biz dışarı çıktığımızda montlarımızı giyerek çıkıyoruz ancak onların soğuktan korunabilecekleri bir şey yok. Biz yemeğimizi yerken onlar aç kalıyor. Barınaklarda artık yem ve su ihtiyaçları karşılanacak. Soğuktan korunacaklar" diye konuştu.

Bu hizmetlerinden dolayı Belediye Başkana teşekkür eden vatandaşlar, "Yapılan barınaklar çok iyi oldu. Başkanımız çok güzel bir çalışma yaptı. Teşekkür ediyoruz kendilerine" dediler.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.