Bismil Sinan köyü kutlu doğum etkinliği 2016

Bismil Sinan köyü kutlu doğum etkinliği 2016

Peygamber Sevdalıları Platformuna bağlı Köy-Der tarafından Sinan köyünde “Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hz. Muhammed” temasıyla Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Peygamber Sevdalıları Platformuna bağlı Köy Mezra ve Beldelerle Dayanışma Derneği (Köy-Der) tarafından Diyarbakır’ın Bismil ilçesine bağlı Sinan (Sinânê) köyünde düzenlenen ‘Kutlu Doğum’ etkinline köy halkı yoğun ilgi gösterdi.

Ellerinde tevhit bayraklarıyla çocuk, genç, yaşlı, kadın salâvat ve tekbirler getirerek, etkinliğin yapıldığı alana geldi. Güzel görüntülerin oluştuğu etkinlikte, özellikle minik çocukların ve yaşlıların alınlarına Allah ve Muhammed yazılı bandaj bağladığı görüldü.

Sunuculuğunu M. Ali Şimşek’in yaptığı etkinlik, Sinan köyü halkının yoğun katılımıyla köy meydanında Molla Ramazan Biçer’in Kur’an-ı Kerim tilavetiyle saat 13.00’te başladı. Ses sanatçılarından Mustafa Altuntop ile Özcan Atsat’ın seslendirdikleri ilahilerle devam eden etkinlikte Rehber Mevlid Grubunun tarafından Mevlüd-i şerifin okunmasıyla duygulu anlar yaşanarak, kimilerin ağladığı görüldü.

Daha sonra etkinlikte, sahneye çıkan Sevgi-Der erkek ilahi grubu ile Rehber ilahi grubunun seslendirdiği ilahilerle devam etti.

İlahilerin ardından Kürtçe bir konuşma yapan Molla Abdulbari Çelik, Hz Muhammed'in hayatından kesitler anlatarak, tavsiyelerde bulundu.

Hz. Muhammed’in birlik ve kardeşlik peygamberi olduğunu söyleyen Çelik, “Peygamberimiz dünyaya gelmeden önce insanlar arasında güzellik namına hiçbir şey yaşanmıyordu. O’nun ve davasının gelişiyle Müslümanlar birlik oldu. Müslümanlar onun etrafında toplandı. Bizlerde Allah’ın ve Kur’an-ın ipine sarılalım. Peygamberimizin davasına sarılalım, hakkı ve İslam tarafını tutalım. Hiçbir zaman aranıza ayrılık koymayın ve Allah’ın dininin etrafında toplanın, birlik olun.” dedi.

“Kur’an ve sünnet etrafında İslam’ın baharı gelecektir”

Konuşmasının devamında Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü: “Peygamberimize uyup, Kur’an ve sünnet etrafında toplanan Müslümanları Allah izzet sahibi yaptı. Allah bu izzeti bize de nasip etsin. Peygamberimiz kardeşlik peygamberiydi. İnsanların arasında kardeşliği esas kıldı. İslam, adalet ve Allah’ın dininin nuru, işte bu kardeşlik üzerine yükseldi ve dağıldı. Bu nur, Mekke ve Medine’den bütün dünyaya yayıldı. Bizler Peygamberin sağladığı bu kardeşliği, birlik ve beraberliği terk ettiğimiz için bugün bütün İslam âlemi yangın yerine dönmüş durumdadır. Bizler yine birbirimize kardeşlik elini uzatırsak, Kur’an ve sünnet etrafında toplanırsak Allah’ın izniyle yine İslam’ın baharı gelecektir. Ancak kardeşlik İslam baharını getirecektir.”

Konuşmanın ardından Özlem Ajans Sanatçıları ile Rehber İlahi Grubu’nun seslendirdikleri ilahiler eşliğinden katılımcılar halay geçti. Okunan dua ve yapılan ikramlarla Kutlu Doğum etkinliği son buldu.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler