Bismil Tepeli öğrencilerden Kutlu Doğum etkinliği

Bismil Tepeli öğrencilerden Kutlu Doğum etkinliği

Diyarbakır’ın Bismil ilçesine bağlı Tepe köyü İlkokulunda öğretmen ve öğrenciler tarafından Kutlu Doğum Etkinliği düzenlendi.

Bismil’in Tepe köyü İlkokulunda öğretmen ve öğrencileri tarafından Kutlu Doğum Etkinliği düzenlendi. Etkinliğe, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Zeydan Kurt, öğretmen, öğrenciler ve köy halkı katıldı.

Sunuculuğunu okul öğretmenlerinden Pakize Çiçek’in yaptığı etkinlik, okulun basketbol sahasında köy İmamı Mesut Kul’un Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Günün anlam ve önemi üzerinde açılış konuşmasını okul Müdürü Fesih Yasak yaptı.

Yasak, konuşmasında, Peygamberin sünnetine bağlanmakla, O’nun yaşantısını örnek almakla ancak Allah’ın istediği bir kul olunabileceğini söyledi.

Siyerden örnekler veren Yasak, Hz Resûlullah’ı tanımak, O’nu yaşamak, ancak okumakla olur diyerek konuşmasına devam etti.

Okul müdürünün konuşmasından sonra okul öğrencileri tarafından çeşitli ilahi ve şiirler okundu.  Oluşturulan dört kişilik öğrenci mevlithan gurubunun okuduğu mevlit, etkinliğe katılan velileri mutlu etti.

Daha sonra okul öğretmenlerinden Emine Demir, Dursun Ali Erzincanlının “40 Yaşındasın” adlı şiirini, ardından yine okul öğretmenlerinden Emrah Karaca ise “Veda Hütbesi” ni okudu.

Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle ilgili şiir, makale ve mektup yarışmalarında dereceye giren öğrencilere, çeşitli hediyeler verildikten sonra etkinlik son buldu.  (İLKHA)                                                                                                    

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.