Bismil'de Arakanlılar için yardım kampanyası

Bismil'de Arakanlılar için yardım kampanyası

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde İslami sivil toplum kuruluşları tarafından Arakanlı Müslümanlar için yardım kampanyası başlatıldı.

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde faaliyette bulunan 21 İslami sivil toplum kuruluşunun oluşturduğu Bismil İslami Sivil Toplum Kuruluşu Platformu (BİSTEK), Myanmar hükümeti ve Budist çetelerin zulmüne maruz kalan Arakanlılar için yardım kampanyası başlattı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan BİSTEK Başkanı Şerif Aras, Arakanlı Müslümanlara yardım eli uzatmak için bu kampanyayı başlattıklarını söyledi.

Aras, "Yardıma muhtaç olan, insani dram yaşayan toplumlara yardımlarda bulunan İslami sivil toplum kuruluşları olarak Arakanlı kardeşlerimizi unutmadık. Myanmar'da hükümet ve Budist çeteler tarafından katliama ve soykırıma uğrayan Arakanlı Müslüman kardeşlerimize, diri diri yakılarak öldürülen ve sağ kurtulanları göçmeye zorlanan, bu insanlık dışı muamelelere maruz kalan Arakanlı kardeşlerimize nispeten de olsa yardım eli uzatmak için kampanya başlattık." dedi.

Yapılacak yardımlarla zulme karşı durduklarını göstermiş olacaklarını dile getiren Aras, sözlerine şöyle devam etti: "Halkımızın yapacakları yardım bağışlarıyla İHH kanalıyla Arakanlı Müslüman kardeşlerimize yardımları ulaştırılacağız. Zulme karşı çıktığımızı ve soykırıma, katliama maruz kalan kardeşlerimizin yanında olduğumuzu yapılacak yardımlarla göstermiş olacağız. BİSTEK olarak, Arakanlı kardeşlerimize sahip çıkmak, onların yanında olduğumuzu göstermek için böyle bir kampanya başlattık. Maddi olarak elimizden gelen yardımı yapacağız. Tüm namazlarımızda onlar için sürekli dua ediyoruz."

Bismil'de muhtaç ve mağdur ailelere yardımlarda bulunduklarını sözlerine ekleyen Aras, "Sayın Cumhurbaşkanımızın 'Halep'e Ses Ver' yardım kampanyasıyla Bismil'de bir TIR'lık yardımı Halepli kardeşlerimize gönderdik. Bu gibi maddi yardımlarla hangi toplum olursa olsun, ırk, dil ve ülke gözetmeksizin kardeşlerimizin yanında olacağız. Böyle durumlarda BİSTEK'in duyarlılığını ve hassasiyetini göstermek için bu yardımlara devam edeceğiz ve sürekli yardımlarda bulunacağız." ifadelerini kullandı. (Hasan Gündüz - İLKHA)




 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.