Bismil'de cinsel istismarda tutuklamalar başladı

Bismil'de cinsel istismarda tutuklamalar başladı

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinin Tepe mahallesinde 55 kişi tarafından cinsel istismara ve tecavüze maruz kaldığı ifade edilen14 yaşındaki B.Y. ile ilgili başlatılan soruşturma ve takibat devam ediyor.

DİYARBAKIR –14 yaşındaki B.Y isimli çocuğunun içine girdiği psikolojik bunalımdan dolayı sergilediği sıra dışı ve tuhaf hareketlerinden şüphelenen annenin, çocuğunu psikologa götürdükten sonra akıl almaz bir olayın yaşandığı ortaya çıktı.

 

B.Y’nin, kendisi ile görüşen psikologa; okuduğu okulda ve okul çevresinde bulunan 55 kadar genç ve çocuk tarafından cinsel istismara maruz kaldığını anlattıktan sonra, psikologun anne ile beraber Bismil Cumhuriyet Başsavcılığına başvurması üzerine olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

 

Savcılık emri ile sabah erken saatlerde başlatılan jandarma baskınları sonrası yakalanan 33 kişiden 24 kişinin, yaşlarının küçük olması sebebiyle serbest bırakıldığı, yaşları 14 – 15 arasında olan H.U, C.Ö, M.Ç, İ.A, M.K, S.B, B.B’nin ve isimleri öğrenilemeyen 2 kişi ile beraber toplamda 9 kişi çıkarıldıkları çocuk mahkemesi tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildiği belirtildi.

 

Devam eden soruşturma kapsamında İstanbul ve İzmir’de de 3 kişinin daha tutuklanarak Diyarbakır’a getirildiği belirtilirken savcının olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattığı ifade edildi.

 

Konu ile ilgili olarak İlke Haber Ajansına bilgi veren çocuğun akrabaları, yaşanan olaylar karşısındaki tepkilerini dile getirerek yetkililerden bir an evvel bu olayın faillerinin ortaya çıkarılmasını talep ettiler.

 

Olay sonrası cinsel istismara uğrayan B.Y’nin savcılık tarafından koruma ve gözettim altında tutulduğu ve nerede olduğunu kimsenin bilmediği belirtildi. Savcılık tarafından alınan bir kararla da çocuk ve annesi hiç kimseyle görüştürülmüyor. (İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.