Bismil'de ‘Eğitim Seferberliğinde’ ilk adım atıldı

Bismil'de ‘Eğitim Seferberliğinde’ ilk adım atıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde başlatılan Okuma Yazma Seferberliğinin ilk adımı Bismil ilçesi Çavuşlu ilköğretim okulunda başladı.

1993 yılında PKK’lilerce katledilen öğretmen Neşe Alten’in öğretmenlik yaptığı Çavuşlu Köyünde startı verilen okuma yazma seferberliği etkinliğine Bismil Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Turgay Gülenç, İlçe Emniyet Müdürü Hakkı Öztürk, İlçe Jandarma Komutanı Ahmet Boyacıoğlu, Bismil İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın Ak, İlçe Müftüsü Ahmet Durmuş, Ak Parti Bismil İlçe Başkanı Mehmet Kızılkaya, Halk Eğitim Müdürü Yardımcısı Kerem Solmaz, Kurum Müdürleri, Öğrenciler ve kursiyerler katıldı.

Törende açılış konuşmasını yapan Bismil İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın Ak, okuma seferberliği için sahada olduklarını belirterek, “Halk Eğitim Müdürlüğü, öğretmenlerimiz, müftülüğümüz ve muhtarlarımızla beraber bu okuma yazma kursunu başlattık.” ifadelerini kullandı.

Tüm kurumların koordineli olarak seferberlik için üstüne düşen vazifeyi yerine getireceğini belirten Ak, “Türkiye’nin 80 milyondan fazla bir nüfusu var, bu nüfusun yaklaşık iki buçuk milyonu okumaz yazmazdır. Diyarbakır’da yaklaşık 65 bin üzeri vatandaşımız okumaz yazmazdır. Türkiye ortalamasının okuma yazma oranı yüzde 96 iken bu oran Diyarbakır’da yüzde 91, Bismil ilçesinde ise yüzde 91,88’dir. Bismil’de okuma yazma bilmeyen şu an 7 bin 727 kişi var.  Bu 7 bin 727 kişinin bin 495 kişisi erkek, 6 bin 232 kişisi ise kadındır. Bir ülkenin gelişmişliği, bir ülkenin büyüklüğü eğitim kalitesi ile ölçülür. Bizlerde bu anlamda ‘okumanın yaşı yoktur’ anlayışıyla bir okuma seferberliğini başlattık. Bize, desteği olan ilçe kaymakamımıza teşekkür ederiz.” dedi. 

Okuma yazma seferberliğinin, kendilerini ifade etmeleri açısından önemli olduğunu belirten vatandaşlar ise projede emeği geçenlere teşekkür ettiler.

Okuma Yazma Öğrenenlere Birer Çeyrek Altın Verildi

Yapılan konuşmaların ardından, programda okuma-yazma kursunu bitiren bayanlara Belediye Başkan vekili Turgay Gülenç tarafından diplomaları ile beraber birer çeyrek altın hediye edildi. 

İLKHA








 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler