Bismil'de "Hayat Namazla Güzeldir" programı düzenlendi

Bismil'de "Hayat Namazla Güzeldir" programı düzenlendi

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde çocuklar, "Hayat Namazla Güzeldir" programı kapsamında yürüyüş gerçekleştirdiler.

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde Kur'an Nesli Platformu tarafından ilan edilen "Ağustos Ayı Namaz Ayı" etkinlikleri kapsamında, 15 günlük abdest ve namaz eğitimini başarıyla tamamlayan öğrenciler için ilçedeki Merkez Camii'nde etkinlik düzenlendi.

Altıok Mahallesi'nde cuma namazı kılan ve Merkez Camii'ne doğru topluca geçen çocuklar, burada "Hayat Namazla Güzeldir" programı düzenlendiler.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın selamlama konuşmasını Molla Mustafa Özgür yaptı.

Özgür, "İki haftada almış olduğunuz yorgunluk tatlı bir yorgunluktur. Yaşlarınız küçük olmasına rağmen namazı öğrendiniz. Sizde bu namaz aşkını görmek bizleri çok sevindirdi. Allah sizleri bağışlasın, sizleri muvaffak eylesin inşallah. Sizler buraya gelerek bu namaz programına katılarak aileleriniz, analarınız, babalarınızın göz nuru olduğunuzu kanıtladınız. Annelerinizin, babalarınızın göz nurusunuz sizler. Çünkü sizler namaz âşıklarısınız." dedi.

Daha sonra söz alan Rıfat Yıldız Hoca ise "Sevgili gençler, namaz kılmak zaten en büyük hediyedir. Niye namaz kılıyoruz? Kur'an-ı Kerim'de ve hadislerde namaza çok önem verilmektedir. Kelime-i şehadetten sonra namaz gelmektedir. Hz. Adem'den Hz. Muhammed'e kadar bütün gelen peygamberler ümmetlerine namazı öğretmişler ve emretmişlerdir. Namaz kılan kişiler, zenginlerin, efendilerin köleliğinden kurtuluyor. Namaz kılmak ruhun temizliğidir. Elbiselerimiz kirlendiği zaman sabunla, suyla temizliyoruz. Ruhumuz kirlendiği zaman namazla temizliyoruz. Sadece dünya faydalarına bakmamalıyız. Bizler de ölüp gideceğiz, ilk önce namazdan sorguya çekileceğiz. Yani buradan anlıyoruz ki hayat namazla önemlidir. Bizler namaz hesabından alnı ak çıkarsak inşallah diğer hesaplar bizi fazla sıkmayacaklar." şeklinde konuştu.

Çocukların okuduğu ilahi ve şiirlerin ardından hep birlikte namaz kılındı. Çocuklara hediye dağıtılmasının ardından program sona erdi.

İLKHA










 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler