Bismil'de husumetli aileler barıştırıldı

Bismil'de husumetli aileler barıştırıldı

Bismil'e bağlı Korukçu ve Kayabaşı Köylüleri arasında 9 Aralık 2021 tarihinde meydana gelen ve bir kişinin hayatını kaybettiği, 15 kişinin yaralanmasıyla başlayan husumet barışla sonuçlandı.

Türk, Orak, Gök aileleri ile Erkek ve Yanık aileleri arasında yaşanan husumet, bölgenin kanaat önderlerinin araya girmesi sonucu aileler barıştı.

Bismil Kanaat Önderleri Barış Komisyonu, aileleri bir araya getirerek barışmaları için ikna etti. Bismil ilçesinde bulunan bir düğün salonunda barış programı düzenlendi.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın selamlama konuşmasını yapan Bismil Kanat Önderleri Derneği Başkanı Hasan Vural, barışmayı kabul ettiklerinden dolayı ailelere teşekkür ederek, bir daha benzeri olayların yaşanmaması temennisinde bulundu.

Sulh ve huzur içerisinde yaşamanın önemine vurgu yapan Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, hayırlı sulhun oluşması için bir araya geldiklerini söyledi.

Su, “Bu hayatta en güzel olan sulh ve huzur içerisinde yaşamaktır. Bizler insan oğlu yanlışlıklar yapabiliriz, hatalar yapabiliriz, önemli olan hatalarımızdan, yanlışlıklarımızdan dönebilmektir. Af edici olmalıyız, kardeş olmalıyız. Rabbimiz, bize takvada ve iyilikte yarışmayı emrediyor. Kötülükte yardımlaşmayı yasaklamıştır. Kan davalı ailelerin barışta yarıştıkları için, bu güzel günde bir araya gelerek, bu hayra ortak olduk.” dedi.

Programa katılan Diyarbakır Milletvekili Mehmet Mehdi Eker, barışın hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.

Konuşmaların ardından aile fertleri Kur’an-ı Kerimin altından geçerek barıştı.

Düzenlenen programa, Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali İhsan Su, Diyarbakır Milletvekili Mehmet Mehdi Eker, Bismil Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Enver Hakan Zengince, Bismil Kanaat Önderleri Derneği Başkanı Hasan Vural, Diyarbakır İl Müftüsü Lütfü İmamoğlu, kanaat önderleri, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Program, İl Müftüsü Lütfü İmamoğlu’nun yaptığı duanın ardından verilen ikram ile sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.