Bismil'de mağdur aileye Sosyal Hizmelerden destek

Bismil'de mağdur aileye Sosyal Hizmelerden destek

​Diyarbakır'ın Bismil ilçesindeki mağdur aileye Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı Sosyal Hizmetler Merkezi sahip çıktı.

Bismil'de zorlu yaşam koşulları içerisinde hayatlarını sürdüren 5 kişilik Duru ailesine Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı Sosyal Hizmetler Merkezi sahip çıktı.

Konu ile ilgili bilgi veren Bismil Sosyal Hizmetler Merkezi Müdürü Mustafa Eken, Şükran ve Ahmet Duru çiftinin 3 çocuğunun bulunduğunu ve bir çocuklarının ise Aydın'da geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybettiğine belirtti.

Kazadan sonra anne Şükran Duru'nun ruhsal bir travmalar yaşadığını ve adeta hayattan koptuğunu söyleyen Eken, "Öz bakım becerisini sürdüremediği için çocuklarına ve evine gereken bakımı yapamıyor. Ev ortamında hijyen ve temizlik açısından yaşanabilir bir ortam olmadığını, aile bireylerin sağlık koşulların olumsuz etkilendiğini, çocukların saçında bitlerin olduğunu tespit ettik. Baba Ahmet Duru, sara hastası olduğu inşaat işinden çalıştığı ailenin geçimini de yapamadığını gördük. Evin içinde ki birçok eşyanın kullanılamaz halde olduğunu halıların kirlikten üzerinde oturulamaz halde olduğunu, evin içinde ise kötü kokulardan dolayı durulamaz halde olduğunu için burada yaşayan ailenin bakıma ihtiyaç olduğu için biz bu aileye sahip çıktık. Evin tüm halıları özel bir halı yıkama şirketine göndererek halılarını temizledikten sonra evin boya badanası belediye tarafından yapılacak ve ev temizlendikten sonra halılar serilecek. Bismil Belediyesi Evde Bakım Hizmetleri ekiplerince her hafta evin temizliği yapılacak." dedi.

Aile için Bismil Belediye Başkan Vekili Kaymakam Turgay Gülenç’ten yardım talep ettiklerini söyleyen Eken, "Gülenç, yardım talebimizi geri çevirmeyerek her konuda yardımcı olacağını söyledi. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma aracılığı ile aileye eşya, gıda yardımı ve aş evinden düzenli olarak sıcak yardımı sağlanacak. Aile sağlık bakanlığına bağlı Bismil Devlet Hastanesi’ne götürülerek sağlık kontrollerinden geçirilecek." ifadelerini kullandı.

İLKHA












 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler