Bismil’de Mevlid-i Nebi etkinliği düzenlendi

Bismil’de Mevlid-i Nebi etkinliği düzenlendi

Peygamber Sevdalıları Platformuna üye derneklerden Vefa-Der, Bismil’de Mevlid-i Nebi etkinliği düzenledi.

Hz. Muhammed (sav) kutlu veladetinin seneyi devriyesinde Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde "Rahmet, Barış ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed" temasıyla program düzenlendi.

Etkinliğe katılanlara Hz. Muhammed'in (sav) hayatını anlatan kitapçık hediye edildi, şeker ikramında bulundu. Erkek ve kadınlar için ikiye ayrılan salon doldu. Program Şerif Yalçın'ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Okunan mevlit ile devam eden programda ilahi sanatçısı Mustafa Altıntop tarafından ilahi ve ezgiler seslendirildi.

Etkinlikte Âlimler ve Medreseler Birliği (İttihadul Ulema) üyesi Remzi Uçar ve Abdulkuddus Yalçın Hz. Peygamberin hayatından kesitler anlattı.

İnsanların perişan halde olduğunu, Aylan Bebeklerin cansız bedenleri sahillere vurulduğu, şehirlerin evlerin harap olduğu, insanlığın unuttuğu sanılan ve herkesin adaleti, rahmeti beklediği bir dönemde olduklarını dile getiren İttihadul Ulema üyesi Remzi Uçar, insanlığın kurtuluş yolunun Hz Muhammed'in adaletiyle olabileceğine vurgu yaptı.

Uçar, "Suni olmayan, gerçek barışı ve adaleti sağlayan Hz. Muhammed'tir. O düşmanlarına bile merhamet etmiştir, Mekke’yi fethettiği zaman Mekke’de bulunan onun sahabelerinde şehit edenlerinde içinde olduğu herkese seslenerek, 'evinde olanlar Kâbe’nin içinde olanlar Ebu Süfyan’ın evinde olanlar emniyete ve güvence altında olacaktır' diyerek tarihe altın harflerle yazılacak bir ders vermiştir. Tarihte enduruste şu anda ki İspanya’da orda ki gayri Müslimler Müslümanlara şunu haykırdılar, gelin ey Müslümanlar neredesiniz, gelin bizi kurtarınız, gelin bize hürriyetimiz veriniz, gelin bize adaleti öğretiniz, gelin bize barışın hakikate nasıl olacağını bize öğretiniz, suni olan, yalancı olan barışları değil hakikat barışını adaleti bize öğretiniz." dedi.

"Kurtuluşa, huzura, insanlığa geri dönmenin tek çaresi Hz Muhammed’in hayatını anlatmadan geçer ondan dolayı herkesin tebliğ etmesi gerektir." diyen Uçar, "Toplumlara, milletlere, haklara Muhammed'i (sav) anlatın onları hayırlara çağırın kötülükten men edin, imana çağırın. Bir dakika durmamamız lazım, koşarak insanlara el uzatmamız lazım. İnsanlara işte biz geldik bizle Hz. Muhammed'in ümmetinden olanlarız. O ki Allah onun için Kur'an’da 'Ya Muhammed, şüphesiz ki sen yüce bir ahlak üzerindesin.' buyuruyor. Bizler insanlara gittiğimizde ey insanlar biz geldik sizlere en yüce olan ahlakı öğretmeye geldik insanlığın, adaletin, barışın, rahmetin ne olduğunu size öğretmeye geldik." şeklinde konuştu.

Daha sonra programda bir konuşma yapan İttihadul Ulema Üyesi Abdulkuddus Yalçın, etkinliğin düzenlenmesinin sebebinin Hz Muhammed'in hayatından kesitler sınarak ders çıkarmak için olduğunu söyledi.

Hz. Muhammed’in yolunda gidenler için Allah Kur'an'da onların cennetle müjdelediğini belirten Yalçın, "Peygamberin yolunu terk edenler Allah’ın azabından korksunlar. Allah Hz. Muhammed’i insanlara kendisine yönelmeleri için göndermiştir. Mekke’ye hac ve ticaret için gelenler insanlara Hz. Muhammed İslam’ı anlatıyordu, onları cehennem ateşinden kurtarması için çadır, çadır dolaşıyordu, onuncu çadırdan kovuluyordu on birinci çadıra gidiyordu hiçbir zaman durmadı umutsuzluğa girmedi insanları Allah’a davet ediyordu. Bugün bizler ümmetin halinden, durumunda şikâyet ediyoruz Müslümanlar öldürülüyor, Müslümanların namusu ayaklar altına alınıyor, evleri başları üzerine yıkılıyor, bunu yapan kâfirler zalimdir ama Müslümanların içinde iyiliği emredip kötülük neh edilmediği için netice buraya vardı. Kafirler durmayacaklar, Müslümanlar dünyaya taptıkça dünya prest oldukça kafirler Müslümanları ezmeye devam edecek. Hz Ömer halifeliği döneminde İslam ordusu bir türlü bir kaleyi fetih edemiyorlar ordu komutanı bu durumu Hz Ömer’e bildiriyor. Hz Ömer onlara 'eksikliği kendi şahsiyetinizden arayın muhakkak sizde bir eksiklik vardır' diyor. İslam ordusu hiçbir zaman silah ve insan gücüyle savaşları kazanmamıştır, imanın gücüyle zaferler elde edilmiştir." ifadelerini kullandı.

"Hz. Muhammed’i sevmenin yolu onun sünnetini bilmekten ve yaşamaktan geçer" diyen Yalçın, "Bir Hadiste Hz. Muhammed üç defa üst üste tekrarlayarak din nasihattir demiştir. Sahabeler 'Ya Resullulah bu nasihat kimin içindir.' Hz. Muhammed onlara, 'Allah'ın peygamberi, Müslümanların imamı ve amisi içindir' buyuruyor. Nasihat samimiyettir, dürüstlüktür. İnsanlar dürüst olmalı dürüst olursak bir birimizden emin olursak hayatımızdan bu hadisi tastik edersek o zaman bu bizim Resulullahı sevdiğimizi gösterir. Bugün toplumun içinde kim en çok insanları kandırırsa, yalan söylerse hainlik ederse daha çok yükselmek için bunun yaparsa o toplumun içinde daha çok akılı ve bilgili olduğu kabul görülüyor. Ama maalesef o kişiler Resullulah'a ihanet ediyorlar, bizlerde o ihanetin içine girmememiz için her gün, her dakika hayatımıza bakıp ne kadar Resululah'ın yolundan gidiyoruz, onu ne kadar seviyoruz, onun sünnetlerini hayatımızdan ne kadarını uyguluyoruz." şeklinde konuştu.

Program İbrahim Çiçek tarafından yapılan dua ile son buldu. 

İLKHA


































 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler