Bismil'de sokağa çıkma yasağı ilan edildi

Bismil'de sokağa çıkma yasağı ilan edildi

Diyarbakır'ın Bismil ilçe çıkışında köprüye bomba yerleştirmesi ve yaşanan çatışma nedeniyle kapatılan yol yeniden ulaşıma açıldı. Yaşanan olaylar nedeniyle Bismil'de sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Bismil çıkışında bulunan köprüye sabah saatlerinde PKK tarafından bomba yerleştirilmesi ve ardından yaşanan çatışma nedeniyle kapanan Diyarbakır-Bismil karayolu kontrollü olarak trafiğe açıldı. İlçe merkezinde yaşanan olaylar nedeniyle ilçede ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildiği öğrenildi.

Köprüde yaşanan çatışmada PKK'li olduğu belirtilen B.B.'nin öldüğü ve cenazesinin Bismil Devlet Hastanesi morguna kaldırıldığı öğrenildi.

Yolun trafiğe açılmasının ardından köprü üzerinde bulunan yakıt tankerine kurşunların isabet ettiği ve tankerdeki yakıtın yola aktığı görüldü.

Yolun bomba nedeniyle trafiğe kapatıldığı belirtilirken yolun açılmasının ardından bomba bulunup bulunmadığı veya bombanın imha edilip edilmediği ile ilgili bir bilgi verilmedi.

Bismil merkezde de olaylar devam ederken yer yer polisle PKK yandaşları arasında çatışmalar yaşanıyor.

Sabah saatlerinde Bismil çıkışında bulunan köprüye bomba yerleştirildiği bilgisi üzerine olay yerine giden polise ateş açılmış daha sonra yaşanan çatışma nedeniyle yol trafiğe kapatılmıştı.

Araçların ilçeye giriş çıkışına izin verilmemesi nedeniyle hem Diyarbakır ve hem Batman istikametinden Bismil yönüne gelen araçlar uzun kuyruklar oluşturmuştu.

Öte yandan Bismil merkez Şentepe Mahallesinde akşam saatlerinde PKK'lilerle polis arasından yaşanan çatışmada 20 yaşlarında olduğu belirtilen bir PKK'linin öldüğü bildirildi.  (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.