Bismil’de tuhaf bir hırsızlık olayı

Bismil’de tuhaf bir hırsızlık olayı

Bismil’in Tepe Mahallesinde büyükbaş hayvanları çalan hırsızlar, çaldıkları hayvanları birkaç gün sonra geri getirip bırakarak kayıplara karıştı.

Diyarbakır’ın Bismil ilçesine bağlı Tepe Mahallesi sakinlerinden Aydın Bal isimli vatandaşın ahırına girerek 2 büyükbaş hayvanını çalan hırsızlar, çaldıkları hayvanları birkaç gün sonra yine sessiz ve kimseye çaktırmadan hayvanları getirip aldıkları yere bırakarak kayıplara karıştı.

 

Hayvanları çalınan ahır sahibi Bal (34) İlke Haber Ajansı’na  (İLKHA) yaptığı açıklamada yapılan bu hırsızlık olayının bir yönüyle kendilerini hayrette bıraktığını belirterek, “İnşallah çaldıkları hayvanları geri bırakmalarının sebebi, yaptıkları işin ne kadar kötü bir iş olduğunu anlayıp pişman olmalarından kaynaklanmıştır.” İfadelerini kullandı.

 

 “Hayvanlarımı 500 metre götürüp araca yüklemişler”

Olayın 4 gün önce hayvanlarını yemlemek için ahıra girip çıktıktan sonra meydana gece saat 01.00 sıralarında meydana geldiğini belirten Bal, “Ahırda hayvanlarımı yemledim sonra da ahırı kapatıp çıktım. Sabah namazını kıldıktan sonra hayvanlarıma tekrardan yem vermek için ahıra girdim. Ahırın kapılarının açık olduğunu gördüm. Hayvanların çalındığını fark ettim. Hemen Jandarmayı arayıp durumu ihbar ettim. Olay yerine gelen jandarma duruma el koydu. Araştırma ve takip sonunda hayvanları 500 metre kadar götürdükten sonra onları arabalara yükleyip kaçırdıkları anlaşıldı.  Bölgede olan güvenlik kameralarını kontrol ettikten sonra oradan bir aracın geçtiğini tespit ettik. Arabadan 2 kişi inmiş ve ahırın kapısını açıp hayvanları o şekilde götürmüşler” dedi.

 

“Hırsızların derhal bulunmasını istiyorum”

Yaptıkları araştırmalardan sonra Tepe Lisesindeki güvenlik kameralarından hırsızların araçtan indiklerini tespit ettiklerini aktaran Bal, lisenin güvenlik kameralarına Jandarmanı el koyduğunu ve görüntüleri savcılığa ulaştırdığını söyledi.

 

Bal sözlerine devamla; “Bu sabah kalktığım zaman hayvanlarımın kapı önüne geri bırakıldığını gördüm. Hayvanları o şekilde bırakıp kaçmışlar. Biz bu işin takipçisi olacağız. Bu işin peşini bırakmayacağız. Konuyla ilgili gereken mercilere de başvurularımızı yaptık. Şu an için kimseden şüphelenmiyorum. Sadece arabayı tespit ettik. Arabanın plakasını da savcılık tespit eder. Bugüne kadar kimseyle herhangi bir münakaşa ve sorunum olmadı. En kısa zamanda bu hırsızların yakalanmasını istiyorum” ifadelerini kullandı. (Ali Fidancı-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.