Bismil'deki STK'lardan "Diyarbekir’in Fethi" programına davet

Bismil'deki STK'lardan "Diyarbekir’in Fethi" programına davet

Bismil İslami Sivil Toplum Kuruluşları Platform sözcüsü Mehmet Şerif Aras, Diyarbakır'ın İslam ordusu tarafından fethedilişinin yıl dönümü dolayısıyla düzenleyecekleri konferansa vatandaşları davet etti.

Bismil İslami Sivil Toplum Kuruluşları (BİSTK) Platform sözcüsü Mehmet Şerif Aras, Diyarbakır'ın İslam ordusu tarafından fethedilişinin 1378'inci yıl dönümü dolayısıyla konferans düzenleyeceklerini belirtti.

Diyarbakır'ın kadim bir şehir olduğunu söyleyen Aras, Hz Ömer döneminde Anadolu’nun İslam’a kapısını açan kapının Diyarbakır olduğunu belirtti.

Aras, "Diyarbekir'in Fatihi İyaz Bin Ganm(r.a) komutasında İslam Ordusu 27 Mayıs 639 da fethe edilmiştir. Bizans ve Sasani imparatorlukları tarafında her türlü vahşet ve zulme maruz kalmış Kürt halkı, İslam orduları tarafında Amed (Diyarbekir) feth edilince, Diyarbekir ve Kürt halkı için o gün Hürriyet günüydü, o gün Adalet günüydü, o gün karanlıktan aydınlığa kavuşma gün olmuştur." dedi.

Diyarbakır’ın tanınması için düzenleyecekleri konferansın önemli olduğuna dikkat çeken Aras, Amed’in fethinin 1378'in Yıl dönümü başta Kürt halkına ve ülkemize İslam kardeşliği ve ümmet bilincini yerleşmesine ve karanlıktan aydınlığa kavuşma vesile olmasını yüce Rabbimden temenni ediyorum. 26 Mayıs Cuma günü hükümet Konağı Konferans salonunda saat 14.00 te yapılacak olan fetih konferansımıza, tüm Bismilli hemşerilerimiz davetlidir." dedi. (İLKHA)


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.