Bitlis Ahlat'ta Malazgirt etkinlikleri sürüyor

Bitlis Ahlat'ta Malazgirt etkinlikleri sürüyor

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Haydar Ali Yıldız, Malazgirt Zaferinin 947’nci yıldönümü nedeniyle Bitlis’in Ahlat ilçesinde kurulan alanda incelemelerde bulundu.

Okçular Vakfı Başkanı ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Haydar Ali Yıldız, Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu ile birlikte Malazgirt Zaferinin 947’nci yıldönümü nedeniyle Ahlât’ta kurulan obada incelemelerde bulundu.

Heyette Diriliş Ertuğrul dizisi oyuncularından “Bamsı” karakterini canlandıran Nurettin Sönmez, “Turgut Alp” karakterini canlandıran Cengiz Coşkun ve “Dumrul Alp” karakterini canlandıran Edip Zeydan eşlik etti.

Alanda incelemelerde bulunan Yıldız, Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu ve Ahlat Belediye Başkanı Mümtaz Çoban ile “Ya Hak” diyerek ok attı. Yıldız, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye’nin yeniden dirilişine ve ayağa kalkmasına vesile olacak bir gençliğin bulunduğunu söyledi.

Diriliş dizisi ekibinin de Ahlat'a geldiğini belirten Yıldız, “İnanıyoruz ki; onlar da Türkiye'nin yeniden ayağa kalkmasında, milli ruhun, medeniyet şuurunun ve tarih bilincinin yeniden dirilişine vesile oldular. Tarihteki karakterleri bu ülkenin gençliğine örnek olacak ve ‘Tarihte böyle kahramanlarımız vardı’ dedirtecek bir davranış gösterdiler. Bugün de obamızdalar. Kendilerine hoş geldiniz diyoruz, yeni sezonda başarılar diliyoruz. Türkiye'nin büyümesi ve kalkınması, yeniden büyük Türkiye için Kubbet-ül İslam şehri Ahlat'ta hep birlikte 'Ya Hak' diyelim.” dedi. Heyet, alanda yapılan çalışmaları yerinde inceledikten sonra alandan ayrıldı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.